‘Mirakel van Madrid’: Ajax-spelers en fans vieren groot feest


Ajax won gisteravond met 1-4 van Real Madrid

Nederland stond gisteravond op z’n kop toen Ajax de achtste finale tegen Real Madrid won. Het laatste fluitsignaal klonk over het veld en het feest voor de Ajax-spelers en supporters begon. Het bezoekersvak in het Santiago Bernabéu stadion waar 4000 Ajax-supporters aanwezig waren barstte los van vreugde na afloop van de wedstrijd.

Met overwinningskreten ontlaadden de Ajax-spelers zich in de spelerstunnel.

‘Vertrouwen in goede afloop’

Frenkie de Jong gaf na afloop van de wedstrijd een interview aan Veronica. “Het is geweldig om met deze cijfers van Real Madrid te winnen en dan ook nog eens in Bernabéu. De mensen hadden misschien nog wel iets verwacht van ons, maar niet op deze fantastische manier”, aldus De Jong. De aanvoerder van Ajax, Matthijs de Ligt, was niet verrast: “De meeste mensen vinden dit waarschijnlijk ongelooflijk, maar wij hadden alle vertrouwen in een goede afloop.”

Fantastische prestatie

Ook de trainer van Ajax, Erik ten Hag, gaf na afloop van de memorabele wedstrijd een kort interview aan Veronica. “Dit zat vrij dicht tegen perfectie aan. Alles klopte bij ons. We hebben het zelf afgedwongen. Het was grote klasse wat we vanavond aan kwaliteiten hebben getoond in Madrid.” De glorieuze winst schreef Ten Hag aan meerdere factoren toe. “We hadden een goed plan, denk ik, en de spelers hebben dat voor bijna 100 procent uitgevoerd. Natuurlijk moet je daarbij ook een beetje geluk hebben. Maar het druk zetten en omschakelen, ging precies volgens afspraak. Dit was een fantastische prestatie van het collectief.”

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech scoorde gisteravond in de zevende minuut het eerste doelpunt. Beduusd verliet hij na afloop van de wedstrijd de kleedkamer. “Ik kan het eigenlijk nog steeds niet beseffen”, stamelde hij. “Maar ik geloof dat we hier een groot deel van het stadion hebben stil gespeeld.” Deze glorieuze overwinning tegen Real Madrid geeft Hakim vertrouwen. “Als we zo goed voetballen, dan is alles mogelijk. Dan hebben we tegen heel veel ploegen kans.”

Bekijk hier de korte samenvatting van de legendarische wedstrijd:

Lees ook: Yolanthe en Wesley Sneijder zetten punt achter huwelijk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill