Akwasi blikt terug op veelbesproken uitspraken Dam: ‘Superdom’

akwasi

De rapper vertelt hoe hij het moment zelf heeft ervaren 

Rapper Akwasi (32) staat niet meer achter de manier waarop hij zich heeft geuit op de Dam en noemt het zelfs ‘superdom’. Dat vertelt de zanger aan tafel bij Jinek, waar de twee terugblikken op het veelbesproken moment en de bewuste uitspraken van de zanger. 

Uitspraken de Dam

Gisteravond zat Akwasi aan tafel bij Jinek om terug te blikken op de demonstraties van afgelopen zomer. De rapper was aanwezig bij de Black Lives Matter-demonstratie van 1 juni op de Dam in Amsterdam. Bij de demonstratie waren duizenden mensen aanwezig. Dat feit zorgde alleen al voor veel ophef, maar Akwasi deed daar nog een schepje bovenop. De zanger deed een uitspraak over de sinterklaasviering: “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.” Een uitspraak die hem niet door iedereen in dank werd afgenomen.

Heat of the moment 

“Ik heb me laten meeslepen door iedereen die daar was en ik dacht dit voelt zo, dus dit ga ik uiten”, blikt Akwasi terug op het bewuste moment. De rapper vindt het nog steeds moeilijk om over de demonstratie te praten. Toen hij van het podium afstapte, wist hij gelijk dat zijn uitspraken veel impact zouden hebben. “Ik voelde dat toen ik van dat podium afstapte, ik een beetje aan het trillen was. Ik wist niet zo goed wat er gebeurde”, vertelt de zanger. “Je bent zo in de heat of the moment. Het is onbeschrijfelijk wat er gebeurde.”

Lees ook: Britt Dekker haalt uit naar Akwasi en wordt massaal gesteund

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill