Al duizenden euro’s ingezameld voor ouders omgekomen Hebe

Hebe

Vrienden van de familie zamelen geld in om de verongelukte Hebe een waardig afscheid te geven

Het verschrikkelijke nieuws van de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne (26 jaar) liet niemand ongeroerd deze week. De twee kwamen bij een auto-ongeluk om het leven en waren dagenlang vermist. Om het meisje een waardig afscheid te geven, zijn vrienden van Hebe’s familie een inzamelingsactie gestart.

Doel: 50.000 euro

Vrienden van Hebe’s ouders hopen 50.000 euro in te zamelen. Hiermee kan een prachtige uitvaart voor het omgekomen meisje worden verzorgd. Ook is het geld bedoeld om de ouders van Hebe komende tijd te ondersteunen. Zij werken namelijk als zzp’er, maar door het vreselijke verlies zijn zij voorlopig niet in staat om te werken. Dat betekent dat zij voorlopig ook geen inkomen hebben.

Geen geldzorgen

“Wij, als vrienden, gunnen dit gezin dat ze in ieder geval even geen stress om geld hoeven te hebben. Zodat Hebe een waardige begrafenis krijgt, zonder zorgen om kosten, en ze daarna de tijd krijgen om te kunnen rouwen en verwerken en de zusjes goed op te vangen”, leggen de vrienden uit op de donatiepagina.

Veel gedoneerd

Dat veel mensen meeleven met Willemijn en Siebe, de ouders van Hebe, is duidelijk. De inzamelingsactie staat nu pas vier uur online, maar er is al meer dan 17.000 euro opgehaald voor de nabestaanden. Wil jij ook doneren? Een bijdrage geven kan hier.

Vermist

De 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne vertrokken afgelopen maandag vanuit Raamsdonkveer naar het huis van het meisje in Vught. Hier zijn ze echter nooit aangekomen. Maandagavond had de moeder van Hebe al een bericht op Facebook geplaatst over de vermissing en dinsdagavond ging er een Ambert Alert uit.

De twee waren voor het laatst gezien op de A59 in Waspik. Hier werd woensdagmiddag een rijstrook afgezet voor het onderzoek. Daarnaast zette de politie grote zoektochten op, gesteund door verschillende vrijwilligersgroepen. Donderdag werden de lichamen van Sanne en Hebe gevonden.

Lees ook: Vragen over ongeluk Sanne en Hebe: ‘Hoe kan een auto ineens verdwijnen?’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Burgernet