Albert Verlinde krabbelt terug na beschuldigingen Humberto Tan

Albert Verlinde

De showbizzdeskundige wilde Humberto ‘niet op één hoop gooien met The Voice’

Afgelopen weekend beschuldigde Albert Verlinde talkshowhost Humberto Tan in Shownieuws van ongepast gedrag ten tijde van RTL Late Night. Echter trok hij zijn opmerkingen maandagavond in het programma weer in, omdat hij Humberto ‘niet op één hoop wilde gooien met The Voice‘. 

Voorbeeld van bedrijfscultuur

Nadat Humberto maandag aangifte deed tegen Albert, trok de showbizzdeskundige zijn opmerkingen terug in Shownieuws. Hij stelde dat hij Humberto Tan en diens appjes noemde als “voorbeeld van de bedrijfscultuur die toen bij RTL heerste”. Naar eigen zeggen heeft hij zich “niet gerealiseerd dat mensen dit in het weekend van die zware verdachtmakingen op één hoop zouden gooien” en wijt dit aan “de dynamiek van de afgelopen dagen”.

Geen ongewenst gedrag

Verlinde benadrukt dat hij Humberto geen ongewenst gedrag verwijt. Hij wacht af of Humberto de aangifte doorzet. En het antwoord daarop is: ja. De talkshowhost heeft aan het ANP laten weten dat hij zijn aangifte niet intrekt. Maandag deed hij aangifte tegen Albert Verlinde om de ‘lasterlijke uitspraken’ die hij deed. “Het is nu aan het OM”, stelt Tan, die verder niet ingaat op de uitleg die Albert maandagavond gaf.

Appjes

Een kleine samenvatting: In Shownieuws beschuldigde Albert Verlinde zondagavond de talkshowhost van ongepast gedrag. Dit zou volgens Verlinde zijn gebeurd ten tijde van RTL Late Night, dat van 2013 tot 2019 op televisie was. Humberto was niet te spreken over de beschuldigingen en reageerde op Twitter. “Albert Verlinde beschuldigt mij van ongepaste appjes naar ‘iedere vrouw die ik leuk zou vinden’ in de periode bij RTL Late Night. Wat een kolder! Pure smaad”, stelt de presentator. Hij legt uit: “Ik bedankte na afloop van de uitzending alle gasten via app: mannen en vrouwen. Verder niets te maken met The Voice.”

Lees ook: Wat een verschil: zo zag Humberto Tan er vroeger uit

Bron: RTL Boulevard 1, 2 | Beeld: Brunopress