Let op: ALDI roept product terug vanwege productiefout

Supermarktketen ALDI verkocht broeken met mogelijk gevaar voor kinderen

Heb jij onlangs een broek voor je zoontje bij ALDI geshopt? Let dan goed op! Vanaf 9 mei verkocht deze supermarkt bermudabroeken voor kinderen. Deze broeken blijken echter niet helemaal in orde te zijn en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geeft voor dit product dan ook een belangrijke veiligheidswaarschuwing af. De broeken zijn namelijk mogelijk gevaarlijk voor kinderen en worden vanwege een productiefout teruggeroepen. 

Heb jij deze broek destijds gekocht?

Wasbeurt

Met de broek zelf is in eerste instantie niks aan de hand, totdat je hem gaat wassen. Na een wasbeurt loop je namelijk het risico dat de metalen uiteindes van de koorden loskomen. En dit kan bij je kind verstikkingsgevaar opleveren. De metalen stukjes laten gemakkelijk los en kunnen  natuurlijk al gauw in het mondje van je kind terechtkomen.

Geld terug

De broek in kwestie is de jongensbroek ‘Blue Denim’ van POCOPIANO. Een blauwe denim broek met opgerolde pijpjes en trekkoortjes in de bovenste boord. De broek werd vanaf 9 mei verkocht met barcode 23069916 en kostte €5,99. ALDI raadt aan de broek zo snel mogelijk te retourneren. Breng je hem terug? Dan krijg je uiteraard je geld terug.

Lees ook: Action roept product terug vanwege productiefout

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Aldi | Beeld: Unsplash