Oude Alfa Romeo staat jaren in kelder en blijkt nu een fortuin waard te zijn

Alfa Romeo
De Alfa Romeo stond 25 jaar in de kelder omdat de lift stuk is

Heel Italië is in de ban van een zeer unieke, oude Alfa Romeo uit 1962. 25 jaar lang stond de klassieker in de kelder van een automonteur uit Turijn. Niemand die iets wist van het bestaan van deze bijzondere auto. Toen de eigenaar enige tijd geleden overleed, werd de Alfa Romeo ontdekt. Inmiddels is de auto verkocht op een veiling en is er maar liefst meer dan een half miljoen euro voor betaald.

Club Alfa laat weten dat het gaat om een Giulietta SZ (Sprint Zagato).

Exclusieve klassieker

Kenners zeggen dat het één van de mooiste Alfa Romeo’s ooit is. Daarnaast ook nog eens van de meest begeerde auto’s. Van dit exemplaar, in de unieke kleur ‘Blu Chiaro Metallizzato’, zouden slechts 217 auto’s in totaal gemaakt zijn op de wereld. Deze auto behoorde toe aan automonteur Osvaldo Avalle uit Turijn. Afgelopen zomer overleed de man. Zelf had hij geen erfgenamen en daarom besliste de rechtbank in Turijn dat de bezittingen van Avalle geveild zouden worden. Ambtenaren ontdekten in de kelder van zijn huis de exclusieve klassieker. Een kraan was nodig om de auto uit de kelder te takelen, omdat de lift al lange tijd stuk bleek te zijn.

Alfa Romeo Giulietta SZ

In 1984 zou Avalle de Alfa Romeo gekocht hebben. Met zo’n 94.000 kilometer op te teller werd de auto na tien jaar in de kelder gestald en is de verzekering stopgezet. Doordat de auto lange tijd stil en overdekt heeft gestaan is deze nog is zeer goede staat. Zo zou de auto alle originele onderdelen nog bevatten, wat dit exemplaar dan ook zo bijzonder maakt. Volgens kenners werden deze modellen van de Giulietta SZ vroeger vaak ingezet bij evenementen en autoraces.

Benieuwd hoe de Alfa Romeo uit de kelder is getakeld én hoe de auto eruit zag toen deze geveild werd op de veiling in Turijn? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Pagina 1/2