Ali B vertelt uitgebreid over de nasleep van de overval

ali-b-overvallen

Heftige tijd voor Ali en zijn gezin

Twee weken geleden werd Ali B bij zijn huis in Almere door meerdere mensen overvallen. Ze waren gewapend en dwongen de rapper om zijn Rolex-horloge af te staan. Vanochtend blikte hij tijdens een radio-uitzending voor het eerst op de overval terug.

Verschillende gevoelens

Vanochtend was Ali B te gast in de radioshow van 538-dj Frank Dane. Daar vertelde hij dat hij na de overval eerst vooral veel woede voelde. “Ik ben niet de enige, mijn familie ook”, zei hij. Wel wist hij dat het niet slim was om daarnaar te gaan handelen: “Het is heel verleidelijk om dan zelf initiatief te nemen, maar dan geef ik een slecht voorbeeld.” Woede was niet de enige emotie die een grote rol speelde. “Je voelt een soort van machteloosheid. Ze komen wel gewoon voor je deur op een tijdstip dat je kinderen nog wakker zijn. Dan moet je wel gewetenloos zijn.”

Angst bij zijn zoontjes

Niet alleen bij Ali zit de schrik erin, maar ook bij de rest van zijn gezin. Hij probeert zijn kinderen zoveel mogelijk gerust te stellen door de situatie te relativeren. “Tegen ze zeggen dat ze niet bang hoeven te zijn en dat ze niet terugkomen.” Om voor extra afleiding te zorgen, brengt hij veel tijd door met zijn zoons. “Samen films kijken, playstationen, ze extra verwennen.” Hij voelde enorm veel blijdschap toen hij een van zijn zoons vlak na de overval weer zag. “De echte overval was dat ik door mijn zoon blij werd in de situatie. Dat ik me heel rijk voelde terwijl ik net armer was gemaakt.” Dat zorgde ervoor dat hij geïnspireerd raakte en het nummer In Jouw Ogen schreef, dat vanochtend voor het eerst op de radio te horen was.

Besefmoment

Ali hield er altijd al rekening mee dat hem dit zou kunnen overkomen. Zeker na de overval op collega-rapper Lil’ Kleine. Lachend zei hij: “Zoveel BN’ers hebben we niet”. Hij vond het ‘zuur’ dat je wordt beroofd als je iets duurs bij je hebt, maar hij zei ook dat hij ervan heeft geleerd. “Ik wist dat er een kans was dat ze op een gegeven moment bij mij zouden komen. Maar weet je, deze situatie heeft me ook laten zien wat echt belangrijk is: mijn kinderen en mijn gezin.”

Lees ook: Ali B haalt snoeihard uit na kritiek op topless foto: ‘Twee middelvingers’

Bron: NU, AD | Beeld: BrunoPress