Ongelofelijk: zóveel kosten de allerduurste kat én hond ter wereld!

Heb jij dit bedrag voor een huisdier over?

De aanschaf van een huisdier is niet zomaar iets. Niet alleen kost het een hoop geld, ook lever je veel tijd in voor de verzorging van jouw huisdier. Maar een echte dierenliefhebber heeft dit maar wat graag over voor zijn of haar beestje. Toch zijn er ook een aantal mensen die wel érg ver gaan als het gaat om de aanschaf van hun huisdier.

Dit is namelijk wat de eigenaren van de allerduurste hond én kat ter wereld hebben neergeteld voor hun trouwe viervoeter.

Duurste hond

Om te beginnen, de allerduurste hond ter wereld. Deze gaat naar de eigenaar die in China maar liefst 1,5 miljoen dollar heeft betaald voor een Rode Tibetaanse Mastiff. De reden dat dit bedrag zo hoog ligt voor deze specifieke hond heeft te maken met het statussymbool van deze hond. De rode kleur van zijn vacht brengt geluk met zich mee en daarmee wordt gedacht dat de hond geluk en voorspoed brengt aan zijn baasje. De hond waar het hier om gaat wordt ook wel ‘Hong Dong’, of in het Engels vertaald ‘Big Splash’ genoemd. Deze grote, sterke hond die afkomstig is uit de Himilaya is mogelijk één van de oudste hondenrassen van het oosten.

Duurste kat

En dan nu de allerduurste kat ter wereld. Deze titel gaat naar de raskat genaamd Ashera. Dit bijzondere ras kost gemiddeld tussen de 60.000 en 80.000 euro. De groot uitgevallen katten hebben veel weg van de Afrikaanse savanne katten en staan erom bekend dat ze er loyaal zijn naar hun eigenaar en daarnaast erg lief en slim zijn.

???????????? ?????? ????????? – ????? ??????? ?1 ?

Een bericht gedeeld door Antonika (@antonikaboutique) op

Lees ook: Zit je erover na te denken een hond te nemen? Dít kost het ongeveer!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle, 2 | Beeld: Pexels