Always stapt over op genderneutraal maandverband

Always heeft het product aangepast na kritiek

Het maandverband van Always ligt binnenkort in de schappen zonder het vrouwelijke venus-symbool. Het merk besloot hiertoe na kritiek van trans vrouwen (mensen die zijn geboren als man, maar zich identificeren als vrouw) die zich buitengesloten voelden.

Het merk paste de verpakking aan na een hoop kritiek.

Vrouwelijk venus-symbool

Vanaf februari 2020 wordt het maandverband van Always verkocht zonder vrouwelijk venus-symbool op de verpakking. Dat meldt de producent Procter & Gamble aan de Amerikaanse omroep NBC. Advocaten van trans vrouwen pleitten al langere tijd voor genderneutraal maandverband. Zij waren van mening dat het venus-symbool op de verpakking ‘niet erkent dat trans en non-binaire personen ook menstruaties kunnen ervaren.

Diversiteit

Een uitspraak waar producent Procter & Gamble zich in kan vinden. “Al meer dan 35 jaar staan we klaar voor meisjes en vrouwen en wij zullen dat blijven doen. Wij staan voor diversiteit en zijn voortdurend bezig om de behoeften van al onze klanten te begrijpen.” Hoewel de verpakking van het maandverband wordt gewijzigd, blijft het maandverband zelf identiek.

Lees ook: Gemengde reacties op eerste aflevering ‘Cash or Trash’ met Martien Meiland

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Wikimedia Commons, auteur: apmaa