Amber Brantsen moet journaaluitzending afbreken vanwege misselijkheid

De nieuwslezeres is nu 26 weken zwanger 

Oplettende kijkers van het NOS Journaal was het vanochtend vast niet ontgaan: het achtuurjournaal duurde namelijk korter dan normaal. Op Twitter biedt nieuwslezeres Amber Brantsen haar excuses aan en geeft ze een korte update.

Korter journaal

“Sorry, het was een wat korter NOS Journaal om 8 uur”, verontschuldigt ze zich op Twitter. Amber is inmiddels zo’n 26 weken zwanger en ze verklaart aan haar volgers dat het te maken had met haar ochtendmisselijkheid. Haar gevoel voor humor is ze gelukkig niet verloren. “Maar bedenk: zwanger zijn is een feest”, grapt ze.

Eerste kindje

In juli deelde Amber samen met haar partner Rachid dat zij hun eerste kindje mogen verwachten. De nieuwslezeres bracht dit nieuws naar buiten nadat ze tijdens een eerdere NOS-uitzending onwel werd. Er werd destijds volop gespeculeerd over haar gezondheid en een paar weken na de desbetreffende uitzending maakte de NOS-nieuwslezer wereldkundig dat ze zwanger is.

Eerste trimester

Op haar Instagrampagina vertelde ze destijds openhartig dat ze een heftig eerste trimester ervoer: “Misselijkheid in combinatie met een extreem lage bloeddruk is een slechte mix.” Ondanks de zwangerschapskwalen zijn Amber en Rachid ontzettend dankbaar dat er een kleintje onderweg is, die in februari verwacht wordt.

 

 

Lees ook: Minister De Jonge: ‘Bepaalde maatregelen gelden wellicht langer voor mensen zonder vaccinatie’

Bron: Twitter Amber Brantsen | Beeld: Videostill NOS Journaal