NOS-nieuwslezeres Amber Brantsen in verwachting van eerste kindje

Amber werd onlangs door haar zwangerschap onwel tijdens het presenteren van het journaal

Hoera! NOS-nieuwslezers Amber Brantsen is in verwachting. “Rachid Finge en ik willen je graag iets vertellen”, schrijft Amber bij een filmpje op Instagram waaruit blijkt dat er een kleine op komst is. Ondanks het blijde nieuws laat de nieuwslezeres weten dat het een heftige periode is. Amber beleeft naar eigen zeggen een behoorlijk heftig eerste trimester. 

‘Ik voel me erg beroerd’

Een korte twee weken geleden zagen we Amber Brantsen onwel worden tijdens het presenteren van het journaal. De brunette werd na dit voorval bestookt met berichten. “Ik heb veel vragen gekregen over mijn gezondheid. Ik ben op social media gediagnosticeerd met van alles, maar geen zorgen, de oorzaak was allang duidelijk”, schrijft Amber op Instagram. De brunette wist dat er een kleine op komst was en voelde zich naar eigen zeggen erg beroerd.

Heftig eerste trimester

“Dat gezegd hebbende beleef ik een behoorlijk heftig eerste trimester. Misselijkheid in combinatie met een extreem lage bloeddruk is een slechte mix.” Amber laat weten dat ze zich momenteel niet goed voelt. Dit is ook de reden waarom we de nieuwslezeres de afgelopen tijd niet op televisie hebben gezien.

Dankbaar

Ondanks de heftige periode laat Amber weten erg dankbaar te zijn. Samen met haar vriend Rachid Finge is het koppel in blijde verwachting van hun eerste kindje. Naar verwachting zal de geboorte in februari plaatsvinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wij verwachten in februari 2021 ons eerste kindje! ?? . Nadat de kleine twee weken geleden al zijn/haar eerste publieke tv-optreden gaf, heb ik veel vragen gekregen over mijn gezondheid. Ik ben op sociale media gediagnosticeerd met vanalles, maar geen zorgen, de oorzaak was allang duidelijk. . Dat gezegd hebbende beleef ik een behoorlijk heftig eerste trimester. Misselijkheid in combinatie met een extreem lage bloeddruk is een slechte mix. Ik voel me dan ook erg beroerd en dat is de reden dat ik momenteel even niet op tv ben. . Ze zeggen dat het beter wordt, dus daar hou ik me aan vast. En ondanks alles zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar dat er een kleintje onderweg is! . Veel liefs, Amber

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen) op

Lees ook: NOS nieuwslezer Amber Brantsen onwel tijdens ochtendjournaal

Bron: AD | Beeld: ANP – KIPPA Sander Koning