Ambulancebroeders rijden stervende man naar McDonald’s voor laatste ijsje

ambulancebroeders

De ambulancebroeders krijgen allemaal lof voor deze actie

Het regent lof voor ambulancebroeders in Australië. In Queensland moest een man naar een hospice vervoerd worden en de ambulancebroeders vervulden toen nog een laatste wens voor de man. 

Mensen vinden de actie fantastisch.

Niks gegeten

De broeders kwamen aan bij Ron om hem te vervoeren naar het hospice waar hij zou gaan sterven. De vrouw die hem begeleidde vertelde de broeders dat Ron al twee dagen niks gegeten had. Dat vonden de broeders vreselijk en ze vroegen hem: “Als je alles kon eten, wat zou je nu dan het liefste eten?”. Ron twijfelde geen moment en antwoordde: “Een karamel Sundae van McDonald’s”. De broeders besloten daarop een omweg te nemen en de wens van de man in vervulling te laten gaan.

Klein gebaar

De ambulancebroeders plaatsten een foto van de man op hun Twitteraccount en de reacties stroomden binnen. Zo reageert iemand: “Een klein gebaar kan zo veel betekenen. Het is een fantastisch beroep om voor ons te zorgen als we het kwetsbaarste zijn” Een ander zegt dat hij z’n petje af neemt voor de goedheid van deze daad en daar zijn we het mee eens. De man lijkt gelukkig te zijn met zijn ijsje en zal zich ongetwijfeld ietsje beter voelen nu hij iets op zijn maag heeft.

De kust

Eerder deden Australische ambulancebroeders ook al zo’n actie. Een vrouw vroeg toen of ze nog een keer de zee mocht zien. Een verpleger bracht haar er toen heen en de vrouw was dolgelukkig. John Hammond, de verantwoordelijke voor de ambulancebroeders in Queensland zegt over de daad: “Wanneer mensen ons bellen, hebben ze het vaak moeilijk en zijn ze heel kwetsbaar”, vervolgt Hammond. “We vinden het dan ook belangrijk dat onze ambulanciers mensen een goed gevoel kunnen bezorgen. Dat kan echt een verschil maken, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor hun familie.”

Lees ook: Britt (18) bevalt plotseling in Egypte en mag nu niet terug

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD, Twitter |Beeld: pxhere