Woedende reacties nadat Amerikaanse met neergeschoten giraffe poseert

giraffe
Amerikaanse troffeejager poseert met gedode giraffe

Er zijn vaker Amerikanen in het nieuws gekomen die naar het Afrikaanse continent afgerezen zijn om daar te jagen. Deze keer kwam de Amerikaanse vrouw Tessa Thompson Talley in het nieuws omdat ze trots met een dode zeldzame zwarte giraffe poseert in Zuid-Afrika. Twitteraars zijn woedend op haar.

Ook wij zijn gechoqueerd.

Zeldzaam

Het 1800 kilo-wegende beest is ook nog eens een zeldzame zwarte giraffe. Thompson Talley is een bekende zogenaamde ‘troffeejager’, een jager die er alles voor doet om een mooi dier te doden. Ze schreef: ‘My once in a lifetime dream hunt came true today’ (‘vandaag kwamen al mijn jaag-dromen uit’). Ook schreef ze dat de giraffe zo’n 18 jaar oud was en 1800 kilo woog. Ze hield zo’n 900 kilo vlees aan het dier over. Giraffen kunnen zo’n 25 jaar oud worden.

Nieuws

Een lokale website deelde de foto’s van Thompson Talley, wat vanzelfsprekend heftige reacties uitlokte. Uitspraken als ‘ik hoop dat je opgegeten wordt door leeuwen’, en ‘mensen zoals haar verdienen het niet om te leven’ kwamen voorbij.

Jacht

In Zuid-Afrika zijn er geen strenge regels omtrent de jacht, waardoor dit soort troffeejagers hun slag kunnen slaan. Inmiddels is er een petitie opgezet voor strengere regels zodat mensen niet langer kunne jagen op met uitsterven bedreigde diersoorten. De petitie kun je hier ondertekenen.

Tess Talley’s foto:

De tweet van Africa Digest:

Enkele reacties:

Lees ook: Bezoekers Safaripark Beekse Bergen bijna aangevallen door jachtluipaard

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lindanieuws | Beeld: Pexels