Amerikanen blijken jaloers te zijn op dit Nederlandse ‘talent’

Amerikanen jaloers Nederlands talent

Veel Amerikanen mogen volgens Times een voorbeeld aan nemen aan ons

Een ‘talent’ dat ons Nederlanders over het algemeen niet onbekend is, is ‘niksen’. Lekker even niks doen, hangen op de bank met een filmpje of lekker niksen in de tuin. Hoewel wij dit vrij normaal vinden, staan de Amerikanen hiervan te kijken. Want ‘niksen’? Daar heb je toch helemaal geen tijd voor?

De Amerikaanse site Time schreef het artikel: “Niksen is the Dutch Lifestyle Concept of Doing Nothing- And You’re About to See It Everywhere.”

Getalenteerde niks-doeners

Het is vast niemand ontgaan dat we in ons land steeds vaker spreken van psychische klachten als burn-outs en overspannenheid. Deze klachten ontstaan door de hoge werkdruk en veel stress. Toch denken ze daar in andere landen anders over en zien ze Nederlanders als getalenteerde niks-doeners. Amerikanen mogen volgens Time wel een voorbeeld aan ons nemen. En wij maar denken dat we bij de Amerikanen bekend stonden om onze ‘gezelligheid’.

Trend

Volgens het Amerikaanse artikel wordt ‘niksen’ dus gezien als een trend die eerdere trends als het Deense ‘hygge’ en het Zweedse ‘lagom’ zou opvolgen. Onder de definitie ‘niksen’ verstaan de Amerikanen het ‘letterlijk niets doen of iets doen zonder enig nut’. De rest van de wereld zou best een voorbeeld mogen nemen aan Nederlanders, aangezien mensen in de VS en wereldwijd steeds meer last krijgen van stressklachten. Niks doen wordt vaak beschouwd als een goede remedie, maar er zouden ook nadelen zitten aan het niksen volgens Time. Het  te lang laten dwalen van de geest zou volgens het artikel een verhoogde hartslag en slaapproblemen kunnen veroorzaken.

Lees het hele artikel van Time hier.

Lees ook: Meer bewegen? Dit zijn de 5 leukste sporten om uit te proberen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Time, Jan Magazine | Beeld: Unsplash