Wauw: Amsterdam in top 3 meest bezochte hoofdsteden ter wereld 2019

Onze geliefde hoofdstad Amsterdam staat maar liefst op de derde plek

Van alle hoofdsteden ter wereld staat ‘ons’ geliefde hoofdstad Amsterdam maar liefst op de derde plek van best bezochte steden dit jaar. Dit is gebleken uit recentelijk onderzoek van reiszoekmachine Momondo. Wel is Amsterdam een van de duurste hoofdsteden die in de top 10 terug te vinden is. Toch mag dat de pret niet drukken en bezoeken toeristen onze hoofdstad maar wat graag.

Welke hoofdstad zou jij nog graag willen bezoek uit deze top 10?

Europa

Als we naar de top 10 kijken, valt ons op dat er opvallend veel Europese terug te vinden zijn. Daarmee is Europa dan ook het populairste continent om te bezoeken voor een stedentrip. Van de tien hoofdsteden ter wereld, liggen maar liefst acht steden in Europa. De twee uitzonderingen zijn Tokio en Bangkok.

Amsterdam

De twee steden die Amsterdam hebben overtroffen zijn Londen – die op de eerste plek staat – en Parijs die op de tweede plek is geëindigd. Ben je nog op zoek naar een leuke, maar ook vooral een goedkope stedentrip? Dan kun je het best afreizen naar Bangkok. Hier betaal je gemiddeld 94 euro per hotelovernachting en deze stad is daarmee de goedkoopste uit de top 10. Amsterdam behoort samen met Kopenhagen tot de twee duurste steden uit de top 10.

Lees ook: Nu al zin in kerst? Dit zegt het volgens psychologen over jouw karakter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Viva, Momondo  | Beeld: Unsplash