André Hazes over eerste concert sinds corona: ‘Was weer helemaal thuis’

André concert

‘Ik kan er voorlopig wel op teren moet ik eerlijk zeggen’

Dat hij de bühne een jaar lang moest missen, was niet te zien aan André Hazes. Zondag gaf hij tijdens het Fieldlab-proefconcert in de Ziggo Dome zijn allereerste optreden mét publiek sinds het begin van de coronacrisis – en dat voelde nog net zo vertrouwd als vroeger. 

Smaakt naar meer

“Ik kan er voorlopig wel op teren moet ik eerlijk zeggen”, vertelt André aan ANP. Het smaakt dan ook zeker naar meer, laat de zanger weten. Toch blijft hij realistisch. “Ik geloof wel dat als alles echt goed uitpakt, we in juli of augustus weer aan de slag kunnen, maar tot die tijd hou ik het zeker wel vol. We moeten het er ook mee doen.”

Eerste keer

Spannend, dat was het allereerste concert sinds de coronacrisis zeker. De Amsterdamse zanger vergelijkt het optreden met het verliezen van zijn maagdelijkheid. “Dat je de week ervoor al weet dat het gaat gebeuren en dat je je afvraagt: ‘Hoe gaat het zijn? Hoe zal het zijn? Ga ik het trekken? Kan ik het rekken?’ Dat was met dit ook zo”, vertelt André openhartig. “Maar eigenlijk viel het allemaal best mee. Ik heb me van tevoren druk gemaakt om niks. Ik was weer helemaal thuis.”

‘Alsof de Ziggo vol stond’

Toch was het optreden niet helemaal zoals vanouds. Waar André normaal gesproken volle zalen trekt, moest hij het nu doen met een schamele 1300 man. Dat is wel wat anders dan de 17 duizend mensen die in de Ziggo Dome passen. De 27-jarige zanger vond dit echter helemaal niet erg en merkte het zelfs niet eens. “Ik heb oortjes in en die sluiten alles af behalve mijn band en mij, en ik hoorde al die mensen door mijn oortjes heen. Het leek alsof de Ziggo vol stond, echt super.”

Quality time met zoontje

Hoewel André het optreden voor duizenden mensen zeker gemist heeft het afgelopen jaar, heeft hij ook genoten van alle vrije tijd. “Ik ben geen dag André Hazes geweest, ik ben gewoon papa geweest”, aldus de zanger. “Ik had best wat tijd in te halen met mijn zoontje, die nu vier is. Dit jaar was ik niet meer de man die zondags het vlees snijdt, ik ben overal bij geweest. Bij het leren fietsen en op het ijs, dus dat was wel te gek en voor hem heel leuk dat hij zijn vader een jaar volledig had.” Er komt echter weer een moment dat Andrés agenda weer volgepland staat met concerten, maar dat begrijpt de kleine Dré volledig. “Ik heb mijn zoon heel duidelijk gemaakt dat het leven voor papa weer gaat beginnen, maar dat dat de reden is dat we op vakantie kunnen en een mooi leven kunnen hebben. Dat snapt hij gelukkig heel goed.”

Toekomst

André kijkt er dan ook enorm naar uit om weer wat vaker op de bühne te staan. “Het was een jaar waarin ik echt een vader was en veel aan mezelf als persoon heb kunnen werken, maar ik ben er nu wel weer aan toe om ook artiest te kunnen zijn.”

Lees ook: André Hazes noemt concert van Fieldlab ‘best een risico’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill