André Hazes noemt concert van Fieldlab ‘best een risico’

Andre Hazes Fieldlab

De zanger treedt zondag op bij een testevenement

Aanstaand weekend worden de eerste grote muzikale proefevenementen gehouden. Zanger André Hazes treedt daar onder andere op in de Ziggo Dome als onderdeel van een testevenement voor Fieldlab. In Op1 vertelt hij hoe hij ernaar kijkt.

André Hazes op evenement van Fieldlab

Een poosje geleden werd bekend dat Hazes junior als eerste artiest weer een groot concert mag geven. Dit is onderdeel van een reeks Fieldlab-evenementen. Hierbij wordt op verschillende manieren gekeken hoe mensen met elkaar in contact komen bij evenementen. Zo kunnen deze op den duur hopelijk veilig worden opgezet, óók als corona nog niet het land uit is. De tickets voor André’s show in de Ziggo Dome waren binnen enkele minuten uitverkocht.

‘Best een risico’

In Op1 zei de zanger gisteren: “Ik vind het een eer dat ik ben gevraagd. Er zijn zoveel artiesten in het land en dat ik dat dan mag doen… Ik zie het best wel als een soort risico.” Maar hij blijft vooral enthousiast. “Ik vind het ‘ballen’ dat ik dat dan mag doen”, zegt hij erover. Bij het concert aanstaande zondag zijn 1300 mensen aanwezig. Zij zijn verdeeld over vijf ‘bubbels’ van vier keer 250, en één keer 50 personen. André vertelt dat dit als een ‘volle zaal’ voelt voor hem: “Mijn laatste show was voor 250 man.”

Testen achteraf

Ook kijkt de zanger kritisch naar de gang van zaken rond het testevenement van cabaretier Guido Weijers. Daar lieten verschillende deelnemers zich achteraf niet meer testen. “Dat gaan we bij ons dus anders doen”, zegt André. “Ik vind dat je dit gewoon serieus moet nemen. We zijn blij dat we alweer iets mogen. Dit moet slagen.”

Lees ook: Tickets voor corona-testevenementen razendsnel uitverkocht

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress