André Hazes over comeback tijdens Holland zingt Hazes: ‘Ik ben er goed doorheen gekomen’

Ook laat de zanger zich uit over de band met zijn moeder

Gisteren was het zover en stapte André Hazes weer op de bühne, dit na een lange afwezigheid. En eindelijk weer optreden, dat beviel de zanger wel. 

Geslaagde dag

Het gaat goed met André, zo vertelt hij backstage bij Holland zingt Hazes aan Shownieuws. “De hele dag gaat het al verbazingwekkend goed”, deelt de zanger vlak na zijn optreden. “Ik was de hele dag wel rustig. Ik heb een heel geslaagde dag gehad.”

Maar wie denkt dat de zanger helemaal geen zenuwen heeft ervaren, heeft het mis. “De dag van de repetitie, een paar dagen geleden, was ik bloednerveus”, bekent André. “Ik dacht: ‘God, dit gaat wat worden.” Maar toen André vandaag voet in het Ziggo Dome zette, ging het een stuk beter. “Ik kwam hier vanmiddag aan voor de repetitie en ik dacht: ‘O ja, dit voelt gewoon als thuis’. En zo heb ik me de hele dag gevoeld. Ik ben er heel goed doorheen gekomen.”

Geen alcohol

In de Videoland-documentaire over de afgelopen jaren van André Hazes kwam naar voren dat de zanger kampte met verslavingen. De zanger is inmiddels nuchter. Was dit ook extra lastig voor hem? “De aanloop hiernaartoe vond ik extra spannend”, laat hij weten. “Er waren vandaag genoeg momenten waarop ik eigenlijk normaal gesproken een biertje zou pakken.” Toch heeft hij dat niet gedaan en dat pakte goed uit. “Vandaag was ik de hele dag rustig. Ik vind het eigenlijk zonde van mijn afgelopen jaren geweest dat ik het op die manier heb gedaan, want ik heb er nu ook echt van genoten, voor het eerst in misschien wel mijn hele leven.”

Rachel in het publiek

De oplettende Holland zingt Hazes-kijker spotte haar misschien al in het publiek: moeder Rachel Hazes. In hetzelfde interview deelt André dat er geen kwaad bloed is tussen de twee. “Ik heb geen gezeik met mijn moeder”, vertelt hij. “Het is gewoon dat we een beetje afstand van elkaar hebben genomen, wat misschien heel gezond is op deze leeftijd. We hebben geen ruzie. Er hangt ook geen ongemakkelijke sfeer hier. Ik heb geen zin in gezeik, met niemand meer, ook niet met mezelf. Het is goed zo.”

Lees ook: André Hazes werkt aan nieuw album: ‘Het is een risico’

Bron: Shownieuws | Beeld: NL Beeld / BrunoPress