André Hazes jr. tijdens aflevering Jinek bikkelhard over contactbreuk met Roxeanne en Rachel

André Hazes

Presentatrice Eva Jinek laat duidelijk merken dat ze de uitspraken schokkend vindt

Afgelopen maandag was André Hazes jr. te gast bij de talkshow Jinek. Tijdens de aflevering vroeg presentatrice Eva Jinek haar gast naar de scheiding tussen hem en zijn moeder en zus. Dré maakte haar toen heel duidelijk dat hij geen behoefte heeft aan contact en dat vond Eva best heftig om te horen.

Afgelopen weekend verscheen een openhartig interview met Roxeanne Hazes in Volkskrant Magazine. In het artikel vertelde de 24-jarige zus van André geëmotioneerd hoe ze lang haar best deed om het leven van haar broer te volgen en om in contact met hem te komen. Tijdens het talkshowbezoek aan Jinek kon host Eva Jinek het niet laten om André te vragen naar dit interview.

Interview Roxeanne
“Ik heb dit weekend het interview met jouw zusje Roxeanne gelezen in Volkskrant Magazine. Heb je het gelezen het interview?”, vroeg ze aan de volkszanger. “Nee”, was het korte antwoord van de tafelgast hierop. Op de vraag of het een bewuste keuze was, antwoordde Dré enkel dat hij de Volkskrant nu eenmaal niet leest. “Als je zegt dat ik het moet lezen, ga ik het nu nog lezen voor je.”

Jinek laat aan André blijken dat ze het pijnlijk vond om te lezen dat Roxeanne en haar moeder Rachel André al jaren niet meer spreken. “Ze komt over als heel lief en openhartig”, vindt Jinek over Roxeanne. “Ik vond het gewoon niet leuk om te lezen.” André vindt dat Jinek daarin wel gelijk heeft. “Ze is ook heel lief en mijn moeder is ook heel lief.” Echter is André ook hard over zijn verstoten familie. “Op dit moment zijn we geen aanvulling op elkaars leven. Zij hebben hun weg gevonden, ik heb mijn weg gevonden.”

Twintig jaar zonder
Wel laat André weten dat hij zijn moeder en zus echt niets kwaads toewenst. “We zijn niet boos op elkaar. Ik kan niet zeggen dat ik een hekel aan ze heb, want ik heb een goede opvoeding gehad. Ik ben mijn moeder ontzettend dankbaar voor de eerste twintig jaar in mijn leven. Alleen ik denk dat de volgende twintig jaar zonder ze is. Op dit moment is er geen plek voor hen.”

Eva vindt de reactie van de 23-jarige hard. Ze laat weten dat ze het heftig vindt dat hij het heeft over ‘de komende twintig jaar zonder mij’. De presentatrice vraagt zich af of het niet kan veranderen. “Dat weet je inderdaad nooit”, geeft André als reactie. “Je weet niet hoe het leven gaat. Het staat nu in elk geval niet op de planning.”

Geluk
Wel laat André weten dat hij zijn moeder en zus ondanks het verbroken contact wel geluk wenst. “Ik hoop vanuit mijn hart echt dat ze zonder worden, maar dat is zonder mij. Dat is niet omdat ik kwaad op ze ben, maar omdat ik verder ben gegaan. Ik heb een heel ander pad gevolgd. Ik kies voor mijn eigen geluk. Dat heb ik met mijn eigen gezin en de familie die ik nu heb. Als ik zou weten dat het slecht met ze zou gaan, zou ik het verschrikkelijk vinden omdat het familie is. Ik gun mezelf het geluk alleen iets meer.”

Het verbroken contact binnen de Hazes-familie is naar verluidt veroorzaakt door de slechte verstandhouding tussen moeder Rachel Hazes en Monique, de vriendin van André met wie hij ook een kind heeft. Roxanne zou partijdig zijn geweest en de kant van Rachel hebben gekozen.

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Mediacourant | Beeld: Videostill Jinek