André Hazes over kritiek: ‘Heb voor mijn eigen geluk gekozen’

André kritiek

De zanger schoof aan bij Humberto om te praten over de bakken kritiek die hij over zich heen krijgt

Het leven lacht André toe. Hij is dolgelukkig met zijn nieuwe vriendin Sarah van Soelen, met wie hij deze zomer zelfs al gaat samenwonen. Toch zijn veel mensen nog niet vergeten dat hij amper een halfjaar geleden Monique Westenberg, de moeder van zijn zoontje, op romantische wijze ten huwelijk vroeg. De zanger krijgt dan ook regelmatig bakken kritiek over zich heen. Dat laat hem niet onbewogen, zo vertelde hij gisteravond aan Humberto Tan. 

Humberto

Tegenwoordig is Humberto Tan met zijn late night show Humberto elke werkdag om iets voor tienen te zien op RTL 4. Met het EK-voetbal, Tour de France, Wimbledon, de TT van Assen, Formule 1 met Max Verstappen en hopelijk de Olympische Spelen voor de deur, is sport dan ook een groot onderdeel van Humberto’s talkshow. Maar dat is niet het enige. Ook behandelt Humberto de actualiteit van de dag. En waar wordt dag in, dag uit over gepraat? Juist, André Hazes.

Bakken kritiek

Hoewel André en Sarah samen op een grote, roze wolk zitten, krijgen ze de nodige kritiek over zich heen. Zo klinkt het dat de zanger zijn gezin in de steek heeft gelaten en zou Sarah nep zijn. Wat een leuk bezoekje samen aan de nieuwe theezaak van moeder Rachel Hazes moest zijn, sloeg ook al snel om in een stortvloed aan negatieve reacties. Al die kritiek laat de zanger niet onbewogen. “Het zuigt echt veel energie”, liet André aan tafel bij Humberto weten.

Eigen geluk

Daarnaast is al die kritiek ook niet altijd terecht, zo vindt de zanger: “Er wordt over me geschreven alsof ik oude vrouwtjes beroof.” Als je het aan hem vraagt, heeft hij ‘alleen maar voor zijn eigen geluk gekozen’. Hiermee doelt hij uiteraard op de veelbesproken relatiebreuk met Monique.

Publiciteit opzoeken

Humberto stipt aan dat al die negatieve reacties ook het gevolg kunnen zijn van dat André de publiciteit zelf ook regelmatig opzoekt. De zanger zegt daarop dat dit niet altijd anders kan, bijvoorbeeld als hij iets te promoten heeft. Toch gaat het niet altijd bewust. “Vaak doe ik maar wat”, geeft André eerlijk toe. Hoewel hij zich niet wil verschuilen achter zijn leeftijd, blijft het een feit dat-ie nog maar 27 jaar is en dus fouten maakt. “Ik ben zelf nog aan het zoeken, maar er is blijkbaar iets wat ik niet goed doe”, gaat André verder op de kritiek die hij krijgt. Ondanks alles blijft hij positief in het leven staan. “Zolang mijn shows goed gaan… Daar doe je het voor.”

Lees ook: André Hazes openhartig over zoontje: ‘Dré had het moeilijk na de breuk’

Bron: Superguide | Beeld: BrunoPress