André Hazes reageert op woedende beschuldiging: “Ik zou nooit iemand van het podium sturen!”

André

Dré Hazes verwerpt de beschuldigingen van Frank Verkooyen

Er ontstond dit weekend flinke commotie omtrent een optreden van volkszanger Frank Verkooyen, tijdens muziekfestival Oosterhout Live werd zijn show plotseling stopgezet. Middenin zijn concert werd de Bredase Verkooyen van het podium gehaald, volgens hem omdat hij een Hazes-medley zong en de zoon van de overleden volkszanger, Dré Hazes, dit niet wilde hebben.

Woedend
Eerst werd geprobeerd om het geluid uit te zetten van zijn microfoon. Toen hij toch doorging met zingen, werd hij door iemand van de organisatie van het podium af gehaald. De zwaar teleurgestelde Verkooyen plaatste hierop meteen een woedend bericht op Facebook: “Zijn sommige mensen echt jaren bezig geweest om mij op Oosterhout Live te krijgen, halen ze je na 25 minuten zingen van het podium af omdat ik een Hazes-medley zong. Hazes junior vond dat de stekker er direct uit moest. Ik zong al Hazes toen hij nog in zijn broek scheet!”

Onzin
Dré Hazes reageerde op alle ophef in een filmpje op zijn Facebookpagina: “Ik lees net dat er een heleboel commotie is omdat ik een artiest van het podium zou hebben gestuurd omdat hij Hazes zou zingen. Dat is natuurlijk absolute onzin. Ten eerste zou ik nooit iemand van het podium sturen. Ten tweede is iedereen in Nederland vrij om te zingen en te doen en laten wat-ie wil.” De stagemanager van het festival laat weten dat hij de Hazes-medley van Frank Verkooyen niet had goedgekeurd, zoals de zanger beweert. “Dat heb ik hem duidelijk laten weten. Het is ook mijn taak om dat te bewaken. Hij heeft zoveel eigen nummers, waarom moest hij dan per se toch die medley doen? Het is een ongeschreven wet dat je geen nummers gaat zingen van de artiest die nog na jou komt.”


Bron: AD | Beeld: Videostill