André Hazes over vaderschap: ‘Ik zal nooit een standaard vader zijn’

Andre vader

In het kader van zijn nieuwste album vertelt de zanger over het vaderschap en zijn relatie

André Hazes brengt op 18 september zijn nieuwe album ‘Thuis’ uit. Het is een persoonlijk album, met liedjes over zijn zoontje André junior en het verdriet dat hij zijn vriendin Monique Westenberg heeft gedaan. “Als het over je kind gaat, is het natuurlijk wel heel heftig”, vertelt André aan RTL Boulevard

Nooit een standaard vader

“Het is dubbel”, gaat de volkszanger verder. “Aan de ene kant wisten wij altijd al wel dat ik nooit een normale, standaard vader zou zijn. Maar aan de andere kant zie je wel in dat je fouten hebt gemaakt.” Hiermee doelt André op de tijd dat Monique en hij uit elkaar waren, maar ook nog toen zij samen waren heeft hij fouten gemaakt.

Vaderschap versus carrière

“Toen ik vader werd, kreeg ik ook succes. Dus dat kwam allemaal tegelijk”, vertelt de 26-jarige volkszanger. Hij stond in een tweestrijd tussen zijn zoontje en zijn carrière. “Ik heb er toen voor gekozen om keihard te gaan werken. Ik kon maar één keer naam gaan maken. En daardoor mis je wel een hele hoop, ja.”

Monique

Ook heeft André spijt van het verdriet dat hij Monique daarmee heeft gedaan. “Soms was ik een klootzak, ging door terwijl jouw hart brak”, klinkt het in het nummer ‘Een doodgewone man’.  André vertelt dat Monique het lastig vindt om naar zijn nieuwste album te luisteren. “Dat vindt ze moeilijk, omdat zij zag dat ik er niet helemaal bij was.” Erg vindt hij dat niet. “Dat was wel anders bij ons vroeger thuis”, vertelt hij. “Als die ouwe [zijn vader André Hazes, red.] een nieuw album klaar had, dan moesten wij daar twee maanden lang naar luisteren. Nee, ik wil dat niet doen.”

Spijt

Spijt van zijn fouten heeft hij niet. André is dankbaar voor wat hij heeft meegemaakt. “Anders had ik nu niet zo in het leven gestaan.”

Lees ook: André Hazes deelt emotioneel bericht over zijn zoontje

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill