André Hazes werkt aan nieuw album: ‘Het is een risico’

André Hazes

Het is even stil geweest rond André Hazes Junior, maar inmiddels is hij weer druk bezig! Zo werkt hij hard aan zijn comeback bij de aankomende reeks Holland Zingt Hazes-concerten. Ook is hij de studio weer ingedoken. Op Instagram deelt hij een bijzondere update.

Burn-out

In september 2021 liet het management van André Hazes weten dat de artiest kampte met een burn-out. Hij moest ‘pas op de plaats maken’, zo viel er destijds te lezen. Inmiddels weten we dat André kampte met zware verslavingsproblemen. In zijn documentaire vertelde hij hier openhartig over. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met de zanger. Hij werkt zelfs weer aan nieuwe muziek!

Album

Hij schrijft op Instagram: “Oké leuk nieuws. We hoopten een eerste singel met elkaar te schrijven, maar wat er elke keer gebeurt in de studio, is niet in woorden te beschrijven.” De zanger legt uit dat hij een andere weg in slaat: “Voor het eerst in mijn leven hoor ik geen stemmetje in mijn hoofd dat mij wijs probeert te maken dat het liedje wat er gemaakt wordt, ook iets zou moeten zijn wat mijn vader had moeten kunnen zingen. Daardoor verwaarloosde ik het idee van wat ik zelf echt wil maken”, aldus Dré.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andre Hazes (@andrehazes)

‘Risico’

Hoewel de Hazes-telg nog niet weet hoe deze nieuwe muzikale richting gaat uitpakken, voelt hij zich er goed bij. Zo valt er te lezen: “Het is een risico, maar het voelt verdomd lekker en vrij. We zijn nu 5 liedjes verder en we hebben goedkeuring gekregen van @dinomusic_nl om een heel album te maken!” Zo is er dus in plaats van één single, nu een heel album in de maak. De zanger sluit zijn bericht af met een hartelijk bedankje voor zijn muzikale collega’s. “Dank jullie wel dat ik mezelf mag zijn en daardoor deze absurde liedjes tevoorschijn komen!”

Lees ook: Bevestigd: André Hazes maakt comeback bij Holland Zingt Hazes

Bron: Instagram @andrehazes | Beeld: Brunopress