André reageert op breuk met Monique én hint zelfs op nieuwe relatie

André Monique relatie

‘Ik krijg van haar de steun die ik nodig heb’

Woensdag werd heel showbizzland opgeschrikt door het nieuws dat André Hazes en Monique Westenberg hun verloving na een schamele drie maanden hadden verbroken. De zanger legt in een nieuwe Instagrampost uit waarom hij een punt heeft gezet achter zijn relatie. Ook hint hij op een mogelijk nieuwe relatie met influencer Sarah van Soelen, bij wie hij de laatste tijd veel steun heeft gevonden.

Verwachtingen Monique

“Om te voorkomen dat er verhalen rondgaan die niet kloppen, wil ik het volgende over mijn relatiebreuk met Monique zeggen”, begint André zijn verhaal op Instagram. “In mijn werk kan ik veel van mijzelf kwijt. En ik hoop mijn publiek nog veel moois te mogen brengen komende jaren. Binnen mijn relatie heb ik – om aan de verwachtingen van Monique te kunnen voldoen – geprobeerd alles te zijn wat ik niet ben. En dat is me uiteindelijk opgebroken”, aldus de zanger.

Bom is gebarsten

André gaat verder dat dit al een aantal keer eerder tot een breuk heeft geleid. “Het is nu echt definitief”, laat hij weten. “Begin dit jaar is mij duidelijk geworden dat het tussen ons gewoon niet meer werkt. Maar tijdens onze vakantie op Bonaire is de bom echt gebarsten, waarna ik op dag drie heb aangegeven bij terugkomst in Nederland bij Monique weg te gaan.”

Steun en toeverlaat

Tijdens alle ‘ups en downs’ werd André regelmatig opgevangen door de familie Van Soelen, vertelt hij. “Die familie is voor mij altijd een enorme steun en toeverlaat geweest. Vooral op de momenten dat ik erdoorheen zat.” De Hazes-telg vervolgt dat hij daardoor heel goed bevriend is geraakt met influencer Sarah van Soelen. “Hoewel we in die tijd een sterke klik voelden, bleef het bij vriendschap. Dat daar in de toekomst mogelijk meer uit zou kunnen ontstaan, sluit ik niet uit. Maar op dit moment krijg ik van de familie en haar vooral de steun die ik nodig heb.”

Zoontje

André laat weten dat de breuk met Monique niet betekent dat hij zijn zoontje in de steek laat. “Het einde van een relatie tussen twee mensen betekent niet het einde van de relatie tussen een vader en zijn zoon. Die koester ik enorm en ik zal er van mijn kant alles aan doen om de fantastische band met André in stand te houden. Helaas is mij niet de kans gegeven om het mijn zoon in alle rust te kunnen vertellen, daarbij was het nieuws al naar buiten en bevestigd zodat ik zelf ook direct met een verklaring moest komen”, laat de zanger weten.

Roze wolk

Ook Monique heeft inmiddels een reactie gegeven op de abrupte breuk met André. Op Instagram liet ze weten dat haar verloofde overhaast was vertrokken. “Met een gebroken hart moet ik bevestigen dat André er wederom voor heeft gekozen bij zijn gezin weg te gaan”, begon ze haar bericht. Ze had deze definitieve breuk totaal niet aan zien komen. “Het afgelopen jaar was het gelukkigste jaar van onze zeven jaar samen. Vanaf 12 december zaten wij op een roze wolk en daar heb ik tot aan twee weken geleden opgezeten. De keuze van André om bij ons weg te gaan is voor mij abrupt en heb ik niet zien aankomen.”

Abrupt vertrek

“De haast die ermee gemoeid is om dit zo snel naar buiten te brengen, zonder dat we dit eerst onze zoon hebben kunnen vertellen verbaast mij na hetzelfde patroon van een jaar geleden niet. Het vergt ontzettend veel kracht van mij om zonder dit zelf een plekje te kunnen geven, rechtop te blijven staan in deze hectiek”, aldus Monique. “Aan mij nu de grote taak om onze zoon anders op te voeden en de cirkel te doorbreken. Opgroeien in een veilige, stabiele en liefdevolle omgeving”, gaat ze verder. Wel wenst ze André rust in zijn hoofd om ‘zijn patronen en daarmee zijn ongelukkig zijn te kunnen doorbreken’.

Lees ook: ‘André Hazes en verloofde Monique Westenberg definitief uit elkaar’

Bron: Instagram André Hazes, Instagram Monique Westenberg | Beeld: BrunoPress