André Rieu reageert op vertrek uit Chili: ‘De hel brak hier los’

Twee van de vier concerten van André Rieu werden afgelast vanwege de rellen in Santiago

Dat wat een mooie concertenreeks voor violist André Rieu had moeten worden, werd vroegtijdig afgebroken. André zou vier concerten geven in Chili, maar de twee laatste concerten werden afgelast. “Ik denk dat het veiliger is als we weggaan”, liet André weten.

Afgelaste concerten

In de Chileense hoofdstad Santiago is de situatie momenteel erg schimmig vanwege de prijsstijgingen voor het openbaar vervoer die 6 oktober in werking gingen. Niet alleen in de hoofdstad Santiago vinden rellen plaats, maar ook in andere Chileense steden. De onrust in de steden neemt toe – er blijken zelfs al minstens zeven doden te zijn gevallen – en om die reden besloot André om zijn laatste twee concerten af te lassen en samen met het Johann Strauss Orkest terug te vliegen.

Onveilig

In een videoboodschap lichtte André zijn beslissing toe. “Even een update vanuit Chili. We zouden hier vier concerten geven, hebben er twee gegeven. Hele leuke concerten, en toen mocht het niet meer. Toen brak hier de hel los, dus ik denk dat het veiliger is als we weggaan. We staan op het punt om naar Buenos Aires te vliegen. Daar slapen we vannacht en daar is het ook veilig.”

Veilig geland

Aan L1 Nieuwsshow laat zoon Pierre Rieu weten dat alles goed is gekomen. “Het was nog even spannend”, geeft zoon en tevens woordvoerder toe. “Want zondagavond werd het netwerk afgesloten, waardoor we geen updates meer kregen of ze al een boord zaten. Vannacht kregen we gelukkig een appje dat ze geland waren.”

Lees ook: Prins Harry praat voor het eerst over vermeende ruzie met broer William

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: L1 Nieuwsshow | Beeld: Hollandse Hoogte, Tom Bode