André van Duin ontvangt belangrijke prijs en grapt: ‘Nog nooit van gehoord’

Van Duin prijs

De jury noemt hem een groots volkskomiek en Nederlands grootste mediapersoonlijkheid

André van Duin heeft maandagavond de Media Oeuvre Award uitgereikt gekregen. Hij werd bij Tijd voor Max verrast met de belangrijke prijs door vriend en collega Ron Brandsteder. André blijft natuurlijk een komiek, dus grapte hij: “Wat enig, ik had er nog nooit van gehoord.”

Groots volkskomiek

André krijgt de Media Oeuvre Award omdat hij in zijn carrière van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap. De jury noemt André een groots volkskomiek en één van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden. Vriend en collega Ron vult aan: “Je krijgt deze prijs ook omdat je een heel fijn karakter hebt. Je hebt de gunfactor. Je bent naast een goede vriend, vooral een groot artiest. Meerdere generaties zijn getuige geweest van jouw veelzijdige carrière, die al een halve eeuw beslaat.”

Flink cv

De inmiddels 73-jarige raskomiek en programmamaker, geboren als Adrianus Marinus Kloot, is al ruim vijftig jaar te zien op televisie en in het theater. Hij heeft dan ook een indrukwekkend cv opgebouwd. Zo presenteerde hij Te land ter zee en in de lucht, was hij vaste gast in de quiz Wie ben ik? en presenteerde op de radio de Dik Voormekaar Show. Natuurlijk kennen we André ook van zijn muziek. Nummers als Willempie, Er staat een paard in de gang en De balletjes van de koningin zijn enkele van zijn grootste hits. Inmiddels kennen wij hem ook al een paar jaar als presentator van Heel Holland Bakt.

Media Oeuvre Award

De Media Oeuvre Award is een initiatief van Spreekbuis.nl, een vakplatform voor mediaprofessionals. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een invloedrijke mediaprofessional. In 2019 ging de prijs naar Jan Slagter, baas van omroep MAX.

Lees ook: André van Duin overladen met complimenten na optreden DWDD

Bron: Metro | Beeld: Brunopress – credit: EM-Press/Patrick van Emst