André van Duin overladen met complimenten na optreden DWDD

André van DUin DWDD

André verraste Matthijs van Nieuwkerk met een cover van La Bohème

Afgelopen vrijdag was André van Duin te gast bij De Wereld Draait Door, waar hij openhartig met Matthijs van Nieuwkerk sprak over het overlijden van zijn partner Martin Elferink. Het was al een ontroerend gesprek op zich, maar als klap op de vuurpijl verraste André Matthijs ook nog eens met een lied. Zijn optreden viel niet alleen bij de DWDD-presentator in de smaak, maar ook bij de vele kijkers van het programma. 

Verrassingsoptreden

Vorige maand werd bekend dat De Wereld Draait Door na 15 succesvolle jaren stopt. Presentator Matthijs van Nieuwkerk wilde nog één keer met graag geziene gast André van Duin aan tafel. En zo geschiedde: afgelopen vrijdagavond schoof André aan tafel aan. Daar spraken de heren openhartig met elkaar over het overlijden van Andrés partner Martin Elferink. Het werd een ontroerend gesprek en aan het eind verraste André Matthijs zelfs met een optreden. Hij zong een zelf vertaalde versie van het Franse La Bohème.

150 sms’jes

Zijn optreden bleef niet onopgemerkt. André wist met zijn cover van La Bohème niet alleen Matthijs te ontroeren, maar ook vele kijkers thuis. Aan het AD vertelt André: “In mijn hele carrière heb ik nooit zoveel reacties gehad op een tv-optreden. Het is extreem, ik wil niet overdrijven, maar ik denk dat ik 150, 160 sms’jes en mailtjes heb. En als je op Twitter kijkt, is er al helemaal geen doorkomen aan. Iedereen geeft complimenten: wat heb je mooi gezongen, we zaten in tranen op de bank. Het hele land is blijkbaar ontroerd, het is Heel Holland Huilt.”

Overlijden partner Martin

Vlak voor zijn optreden vertelde André openhartig over het overlijden van zijn echtgenoot Martin Elferink begin dit jaar. Hij zei: “Ik ben door de stress 14 kilo afgevallen, maar ik voel me goed. Ik probeer drie keer per week te zwemmen, nu even niet natuurlijk, ik kook gewoon zelf en eet goed. Alleen geen twee borden meer zoals vroeger, nu heb ik aan één bord genoeg. En niet dat ik zoveel dronk, maar ik ben sinds die hele stresstoestand met Martin ook helemaal gestopt met alcohol.” Ook na het overlijden van Martin werd André overladen met steunbetuigingen. “Nu ik toch thuis zit, pak ik die stapel er binnenkort nog eens bij, ik heb nog helemaal niet de gelegenheid gehad alles te lezen en beantwoorden. Die steun heeft me goed gedaan.”

Lees ook: Beau raakt kijkers DWDD met emotioneel optreden

Bron: RTL Boulevard | Bron: Videostill