André van Duin openhartig over verlies Martin: ‘Ik huil nog elke dag’

Open-kaart-andre-van-duin

Ook praat de presentator over zijn toekomstige liefdesleven

In een nieuwe aflevering van Open Kaart is het Robbert Rodenburg gelukt om André van Duin te strikken als gast. De presentator laat zich tijdens het interview van zijn gevoelige kant zien en is openhartig over het verlies van zijn grote liefde Martin. André: “Ik zoek veel afleiding om de leegte te vullen.”

Grote liefde

André van Duin had zijn partner voor het leven gevonden in Martin Elferink, die in 2020 is overleden aan de gevolgen van botkanker. Voor Martin, had André een relatie met Wim van der Pluym. Wim overleed in 1995. “Maar Martin was mijn grote liefde”, legt André uit. En ondanks dat hij ermee heeft leren leven, huilt hij nog elke dag. Wanneer Robbert aan hem vraagt of hij hem mist, komen de emoties bij André los. “Ja, zeker. Het blijft een verdrietig iets”, zegt een zichtbaar aangeslagen André.

Vullen van de leegte

In het interview deelt André dat hij de leegte vult met vrienden en zijn carrière. “Ik ben Omroep Max dankbaar dat ze programma’s met mij willen maken”. De presentator probeert zijn dagen zo vol te plannen zodat hij maar iets te doen heeft. “Dan heb je weer een paar uur van je dag gevuld”, legt André uit.

Een relatie met een ander

Op de vraag of André het nog voor zich ziet om met iemand anders samen te komen, reageert hij stellig: “Daar denk ik wel veel over na. Ga ik nu alleen uitzitten of iemand zoeken? Het zou sowieso niet iemand zijn om echt mee samen te leven, daar heb ik te veel bagage voor. Dan maak je geen eenheid meer denk ik. Maar wel een soort latrelatie. Iemand op wie je kan rekenen als er iets is en met wie je leuke dingen kan doen.”

Zoektocht

Toch is het voor de presentator lastig om iemand te vinden. “Je bent BN’er, dus dan is het lastig je zo open en bloot te geven. Of dat mensen denken: André is druk zat, die ga ik niet vragen. Dus ik weet het eigenlijk niet.” Toch zou hij niet weten hoe je nu iemand kan vinden. “Ik zie mezelf niet op Tinder zitten”, zegt André.

Lees ook: Nathalie Hazes: ‘Zo wil ik me mijn vader niet herinneren’

Bron: Open Kaart | Beeld: Videostill – Open Kaart