Angela de Jong over BN’ers: ‘De meeste zijn toch een tikkie raar’

Angela de Jong

De columniste hoeft naar eigen zeggen niet bevriend te raken met BN’ers 

Angela de Jong neemt geen blad voor haar mond in haar columns voor het AD. Menig BN’ers is dan ook, op zijn zachtst gezegd, geen fan van de columniste. Angela zelf trekt zich echter maar weinig van aan alle kritiek, vertelt ze in Veronica Superguide

Geen vrienden

“Ik ben er niet om vrienden te worden met BN’ers”, stelt Angela. “Dat hoeft ook niet, want de meesten zijn toch een tikkie raar.” Nou, de toon is meteen gezet. Toch laat alle kritiek haar niet helemaal onbewogen. Zo schrok ze best even van de tirade die Gordon tegen haar afstak. “De eerste keer zat ik ook echt wel even als versteend op de bank. Maar na de tweede, derde en vierde keer verliest het impact”, vertelt ze daarover. “We vinden het heel normaal dat er columnisten zijn die over politiek schrijven, dat er kritisch naar Den Haag wordt gekeken. Net zoals er kritisch over voetbal geschreven mag worden. Voor televisie moet hetzelfde gelden”, vindt De Jong.

Nuchtere manier

Haar woorden komen soms misschien hard over, Angela zou ik haar columns nooit iets schrijven dat ze niet ook in het gezicht van die persoon zou durven zeggen. “Daarom heb ik er geen probleem mee om dat ook op televisie te doen”, vertelt ze. “En mijn ervaring is dat de echt groten in dit vak best een stootje kunnen hebben als ik eens iets kritisch over ze schrijf.” Over haar werkwijze vertelt ze het volgende: “Ik benader Hilversum op een meer nuchtere manier dan ze gewend zijn. In Hilversum kan niemand iets verkeerd doen, zijn er altijd verzachtende omstandigheden waardoor iemand een keer niet goed presteerde. Sorry, maar daar ben ik niet zo van. Iets is goed of niet. Punt.” Dat is klare taal!

Geen spijt

Angela heeft dan ook niet snel spijt van haar uitspraken. “Ik ben goed geïnformeerd en denk goed na over wat ik opschrijf. Dus ik heb van geen enkele column spijt”, vertelt ze. “Ik ga ’s ochtends echt niet handenwrijvend achter mijn computer zitten om te verzinnen wie ik nu weer eens te pakken kan nemen. Of hoe ik RTL-directeur Peter van der Vorst kan laten ontslaan.”

Lees ook: Rachel Hazes nodigt Angela de Jong uit voor thee na schrijven van ‘haatcolumn’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress