Angela Groothuizen over open relatie: ‘Ik vind het prima dat hij een ander heeft’

De presentatrice is erg open minded

Veel mensen moet er niet aan denken dat hun partner met de kwast in een andere verfpot roert. Angela Groothuizen en haar partner Rob Mooij daarentegen zijn daar wat losser in. De twee hebben een open relatie en Angela vindt dat helemaal prima. “Ik zie gewoon hoe gelukkig hij is.”

In Volkskrant Magazine praat Angela openlijk over haar relatie met Rob.

Relatie

Ze wil er geen details over geven, maar ze wil wel open zijn over haar relatie met Rob. De twee zijn al lange tijd samen, hebben twee dochters en hebben een open relatie. Momenteel heeft hij zelfs iemand anders in haar leven. Of het Angela stoort? Helemaal niet. “Dat vind ik prima, want ik heb over”, legt Angela uit aan Volkskrant Magazine. “Ik heb zoveel geluk en liefde en alles wat ik wil, ik heb zat. Snap je? En ik ga hem, mijn allerliefste, in dat ene leven dat hij heeft niet voor de voeten lopen. Met niets.”

Onbegrip

Met een ding heeft Angela het wel moeilijk. En dat is het onbegrip waar ze op stuit. “Als vriendinnen weleens met een man aan het daten zijn, en ik vraag hoe hij is, zeggen ze: ‘Leuk, maar het is geen Rob’. Daarom kwetst het me ook als mensen het niet begrijpen. Dan denk ik: laat die man.”

Gelukkig met een ander

Angela noemt Rob een vrije ziel. Volgens de zangeres is hij een fantastische, lieve, trouwe, vrije ziel. “En die moet je niet willen beknotten”, vindt ze. Het doet haar dan ook goed om te zien dat hij gelukkig is met een andere vrouw. “Dan komt hij terug van haar, en hoe hij me dan knuffelt, dan zie ik gewoon hoe gelukkig hij is. En dat geluk gun ik hem. Ik gun het haar zelfs.”

Andere man?

De vraag die automatisch bij velen opkomt is of Angela dan ook iemand anders heeft, maar dat is niet het geval. Ze heeft er nu geen behoefte aan, maar wat niet is kan nog komen. “Het is wel een gedoe, hè. Sjongejongejonge, na 26 jaar samen en met kinderen en de overgang en dan ben ik nog kostwinner ook… Alsjeblieft, zeg.” Wel geeft Angela toe dat ze er wel voor openstaat. “Dat proberen we nu te herontdekken, wat daar nog zit.”

Lees ook: André Hazes over zijn gedrag in zijn relatie: ‘Ik ben af en toe een lul’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Volkskrant Magazine | Beeld: Hollandse Hoogte, Edwin Janssen