Angela Groothuizen verrast door verslavingskliniek in Five Days Inside

Angela heeft veel respect voor de mannen die zich vrijwillig aanmelden bij de kliniek

In Five Days Inside duiken presentatrices Angela Groothuizen, Natasja Froger en Caroline Tensen vijf dagen in een bepaalde wereld. In de derde aflevering zien we Angela Groothuizen, die vijf dagen verblijft in een van de grootste verslavingsklinieken van Nederland, Jellinek Minnesota in Amstelveen. Verslaafden met een alcohol- en drugsverslaving kunnen zich hier vrijwillig aanmelden om behandeld te worden. Angela is duidelijk onder de indruk van de mensen die zich in de kliniek bevinden.

Angela Groothuizen

De reden dat Angela Groothuizen vijf dagen verblijft in deze verslavingskliniek, is omdat ze benieuwd is hoe het voor mensen is die kampen met een verslaving. “Mensen die op een dag denken dat het zo niet verder kan. Mensen die besluiten de regie over hun leven terug te willen”, vertelt de presentatrice in de camera. Zelf zegt Angela ook wel het een en ander geprobeerd te hebben in haar leven. “Geen harddrugs natuurlijk, maar ik houd wel van een jointje en lekker wijntje.”

Five Days Inside

Als eerst ontmoet de presentatrice Jacco, die net vier dagen in de kliniek verblijft. Jacco heeft dertig jaar cannabis gerookt, samen met zijn vrouw. Samen hebben ze een zoon, maar door de verslaving gaat het mis met hem. “Hij moest naar een kliniek voor kinderen”, vertelt Jacco aan Angela. “Toen moesten wij als ouders een brief naar hem schrijven, met daarin wat we hem verweten. Dat konden we niet. Daarom besloot de kliniek waar onze zoon zat, dat hij een brief met verwijten naar mij en mijn vrouw moest schrijven. En dat was echt een klap in mijn gezicht. Dan wordt echt door je zoon de waarheid verteld en hoor je wat jij eigenlijk in zijn jeugd fout hebt gedaan.”

Steve

Ook spreekt Angela Steve, van wie zijn laatste dag in de kliniek is aangebroken. Eerder mocht ze de lange brief lezen die zijn vrouw hem schreef. De presentatrice is duidelijk onder de indruk van deze brief. “Jeetje man, dat moet toch wel bij je binnengekomen zijn?”, vraagt Angela hem. “Ja, zeker”, antwoord Steve. “Nu je in herstel bent en nuchter bent, zie je wat voor schade je eigenlijk iedereen hebt toegebracht door die verslaving. Daar kom je hier pas achter.”

Diep respect

Vlak voor haar vertrek laat Angela weten diep respect te hebben voor alle mannen in de kliniek. “Het is fantastisch. Ze krijgen allemaal hulp op maat. Het is meesterlijk. Als je aan het einde van je latijn bent en je komt hier terecht, dan heb je in ieder geval een goede eerste stap gezet”, laat Angela weten. Steve verlaat de kliniek en dat doet veel bij de andere mannen. Maar ook bij Angela. “Jullie zijn mijn vrienden geworden hier. Bedankt dat ik bij jullie kon zijn wie ik ben”, zegt Steve voor zijn vertrek.

Bekijk hier de aflevering van Five Days Inside terug.

Lees ook: MAFS-Thierry in de wolken met zijn kersverse vrouw: ‘Het is alsof we elkaar al jaren kennen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, RTL XL | Beeld: Videostill