Anouk stopt bij The Voice: ‘Het is gewoon een corrupte bende’

Anouk

 

In een video legt de zangeres haar beslissing uit

Zangeres en coach Anouk stapt op bij The Voice. In een video op Instagram legt ze uit dat ze niet wil terugkomen na de onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen het programma.

Eerste reactie

Waar veel betrokkenen van The Voice gisteren al van zich lieten horen, bleef Anouk nog even stil. Zondagavond plaatst ze echter een video op haar Instagram-account. “Eigenlijk wilde ik gewoon de aflevering van BOOS afwachten”, legt ze uit in haar video, “Maar na een aantal statements te hebben gezien, onder andere van Jeroen Rietbergen, en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen, weet ik wel genoeg”, stelt ze.

Niet terugkomen

De zangeres heeft besloten per direct op te stappen als coach. “Ik heb besloten dat ik gewoon niet meer terug wil komen bij The Voice. Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen gewoon misbruik hebben gemaakt van hun positie. En waar er gewoon bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet. Daar wil ik geen onderdeel van zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door anouk (@anouk)

 ‘Goede keuze’

Veel volgers reageren direct op de video en het besluit van Anouk. “Goede keuze”, schrijven veel fans. “Heel jammer dat je weggaat, maar wel de juiste beslissing” en “Respect voor jou”, klinkt het ook meermaals in de reacties.

Lees ook: Chantal Janzen reageert op The Voice-aantijgingen: ‘Nu die doofpot omgooien en de waarheid op tafel’

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress