Ans Markus doet een boekje open over gebruik plastische chirurgie

‘Het is hard werken hoor’

Dit jaar werd de kunstenares Ans Markus zeventig jaar oud. Voor haar leeftijd ziet ze er nog hartstikke mooi uit en de vraag of zij wel of niet plastische chirurgie heeft gebruikt is dan ook niet onterecht. Ans Markus doet in de Margriet een boekje open. 

Kunstenares
Ans Markus is kunstenares en geeft schildercursussen aan iedereen die maar geïnteresseerd is in leren schilderen. De schilderijen van Ans zijn al jaren een ongekend succes; je kunt ze vinden bij Obama, Freek de Jonge, koning Willem-Alexander, Prins Claus en andere bekende en onbekende mensen. Velen hebben inmiddels een ‘Ans’ in huis hangen. Maar Ans is zelf ook een waar kunstwerk; met haar zeventig jaar ziet ze er nog hartstikke jong uit.

Confectiemaat
Volgens Ans, die al haar hele leven in dezelfde confectiemaat past, is het hard weken om er op haar leeftijd nog zo uit te zien: “Vergis je niet, ik ben dol op eten! Als ik ‘s avonds naar bed ga, dan denk ik al verlekkerd aan mijn ontbijt. Ik lust alles. Leg een zak drop neer en die gaat leeg. Dat haal ik dus niet in huis.” Zo gedisciplineerd als ze is om har maat te behouden, zo los is ze waar het haar leeftijd betreft.

Plastische chirurgie
“Natuurlijk vind ik het niet leuk als ik een rimpel zie. En ook ik heb weleens een oriënterend gesprek met een plastisch chirurg gehad. Maar ik ben veel te bang dat zoiets bij mij mislukt.” Niet alleen de angst voor een verkeerd resultaat weerhoudt haar ervan plastische chirurgie te gebruiken, ook laat ze weten inmiddels wel een beetje moe te zijn van de heersende schoonheidsidealen: “Ik word zo langzamerhand ontzetten moe van de druk om er zo jong en glad mogelijk uit te blijven zien, het zou er toch om moeten gaan of je een goed mens bent?”

Wij zijn het er helemaal mee eens Ans!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: videostill Show.nl