Is jouw oude iPhone ook zo traag? Dít is de listige reden..

We wísten het wel!

Apple heeft eindelijk toegegeven wat iedere iPhone-gebruiker al lange tijd wist: oude versies van de iPhone worden opzettelijk trager gemaakt door Apple. De techgigant doet dit om te voorkomen dat de telefoons in een keer uitvallen. En dus niet omdat ze willen dat we een nieuwe telefoon kopen, zoals wij altijd dachten..

Apple heeft toegegeven de telefoons bewust trager te maken.

Bewust trager
Eigenlijk wisten we het al lang maar Apple heeft het inmiddels echt toegegeven: oudere iPhones worden bewust trager gemaakt als de accu veroudert. Dit omdat oudere telefoons niet goed om kunnen gaan met de pieken in dataverwerking en daardoor kunnen uitvallen. Het bedrijf ontkent ook dat het een manier is om de iPhone-gebruikers over te halen een nieuwe versie van het apparaat aan te schaffen. Volgens Apple is de maatregel nodig om ‘de beste ervaring aan gebruikers te kunnen bieden.’

Nieuwe iPhones
Jammer genoeg zijn mensen die in het bezit zijn van de nieuwste versies van de telefoon -de iPhone 6, 6s en 7- ook niet helemaal veilig; ook zij kunnen last krijgen van een trager werkende telefoon door bepaalde iOS-updates van de software. Ook beperkt het vertragen van de apparaten zich niet alleen tot telefoons; in een verklaring laat Apple weten dat dit ook bij andere producten het geval zal zijn. Ook al zegt het bedrijf dat dit niet het doel is, als je een oude versie van de telefoon hebt ben je dus op den duur genoodzaakt een nieuwe aan te schaffen.

Lees ook: Leg jij je telefoon ‘s nachts op het nachtkastje? Dit is waarom je dat nóóit moet doen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LINDAnieuws | Beeld: Pexels