Zware tijden voor de Queen of Soul: de gezondheid van Aretha Franklin verslechtert


De gezondheid van Aretha Franklin gaat hard achteruit

Het gaat niet goed met Aretha Franklin. De soulzangeres vecht al sinds 2010 tegen kanker, een gevecht dat zich nu parten speelt. De 76-jarige Queen of Soul is ernstig ziek en is nu omgeven door familie in haar wellicht laatste momenten. Haar familie vraagt om privacy en gebeden in deze zware tijd.

Het gaat al jaren niet goed met haar.

Ziek

Wat er precies aan de hand is en hoe ernstig haar conditie is, is niet bekend. De familie en Aretha’s agent weigeren te reageren. Wat wel duidelijk is, is dat ze ziek op bed ligt met al haar naasten bij zich. In 2010 werd bekend dat Aretha Franklin kanker had, een slapende ziekte waarmee ze nog een tijd lang kon leven. Ook trad ze gewoon op, totdat ze op last van de dokter moest stoppen in 2017.

Carrière

Aretha Franklin begon haar lange carrière als gospelzangeres in de kerk waar haar vader predikant was. Op 18-jarige leeftijd tekende ze een contract bij Columbia Records, maar ze bereikte toen nog geen faam. Pas zeven jaar later, toen ze bij Atlantic Records tekende, werd ze wereldwijd beroemd met onder andere haar nummers Respect(You Make Me Feel Like) A Natural Woman en Think. Deze hits leverden haar de titel The Queen of Soul op.

Gezondheid

Aretha kwakkelde al tijden met haar gezondheid. Ze rookte bijna haar hele leven, had flink overgewicht en vocht een tijd met alcoholisme. Ondanks dit allen trad ze tot 2017 op en nam ze zelfs daarna nog muziek op in de studio. Helaas lijkt daar nu een eind aan te zijn gekomen, omdat Aretha te ziek is om uit bed te komen. Alle broers en zussen van Aretha overleden ook aan kanker.

Lees ook: Koningshuis deelt prachtige foto van vroeger van Willem-Alexander en Beatrix

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws, Wikipedia | Beeld: Videostil