Gooit Arjen Lubach roet in het eten voor Glennis Grace in America’s Got Talent?

arjen lubach
Arjen Lubach haakt in op Glennis’ succes

Morgen, 19 september, staat Glennis Grace in de finale van America’s Got Talent. Ze neemt het daar op tegen negen andere acts, van zangers en een violist tot cabaretiers en dansers. Er werd al eerder gemord over het feit dat Glennis meedoet aan de talentenjacht: in eigen land is ze immers al een grote ster. Dit is Arjen Lubach ook niet ontgaan, waarom hij er graag een item aan wijdt in zijn programma Zondag met Lubach.

Helpt Arjen Lubach zo Glennis’ droom om zeep?

Gedramatiseerd

Amerikaanse televisie is heel anders dan onze. Natuurlijk worden ook bij ons reality shows en talentenjachten iets aangedikt, maar in Amerika zijn ze wel heel erg op zoek naar een zielig verhaal. Daarom wordt Glennis Grace daar neergezet als single mom die haar dromen niet kon najagen door haar zoontje Anthony, inmiddels twaalf jaar oud.

Lubach

Natuurlijk kon Glennis als moeder van een zoontje niet de hele wereld overvliegen, maar hoe ernstig America’s Got Talent het neerzet, is het ook weer niet. En dat is precies wat Arjen Lubach op de hak zet. ‘Het is natuurlijk ook hartverscheurend’, zegt hij gekscherend. Vervolgens komt er een montage van Glennis Grace en haar successen: het winnen van talentenjachten, verscheidene shows voor groot publiek, meedoen aan het Songfestival en een nummer één-hit. Ja, Glennis heeft het maar zwaar…

Amerika

Natuurlijk kan Glennis er ook niets aan doen hoe ze neer wordt gezet door de programmamakers, dus hopelijk kan ze Lubach zijn video met een korreltje zout nemen en er zelf ook om lachen. Toch maken kijkers zich nu wel zorgen om Glennis haar kans op de winst. “Dit is wel het slechtste wat Glennis kan overkomen zo voor de finale”, luidt bijvoorbeeld een reactie onder de video.

Steun

Of Amerikaanse kijkers de video van Lubach überhaupt te zien krijgen is nog maar de vraag. Er staan wel enkele reacties onder de video waarin kijkers zeggen dat Glennis altijd transparant is geweest en dat in haar biografie staat dat ze in Nederland al een grote zangeres is. Ze kon de stap naar de rest van de wereld echter niet zetten omdat ze voor haar zoontje wilde zorgen. Hopelijk prikken kijkers door de grap van Arjen Lubach heen en stemmen ze alsnog op onze Glennis!

Bekijk het fragment hier:

Lees ook: KRO-NCRV en Boer Remco reageren op valsspelen tijdens Boer Zoekt Vrouw

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Zondag met Lubach | Beeld: Videostill