Aron (8) is tegen het stoepkrijtverbod en spreekt gemeenteraad toe

stoepkrijtverbod

De achtjarige droeg een nette outfit voor de gelegenheid

Een stoepkrijtverbod in Goes? Dat gaat de achtjarige Aron van de Ree een brug te ver. Of eigenlijk twee. Het jongetje ziet een stoepkrijtverbod écht niet zitten en daarom spreekt hij de gemeenteraad van zijn woonplaats overtuigend toe.

Tijdens de raadsvergadering zou Aron de gemeente wel even laten weten hoe hij denkt over het verbod op stoepkrijt. Hij kleedde zich volledig naar de situatie en kwam aan in een jasje met dasje. “Een tijdje terug hoorde ik dat er een stoepkrijverbod is in Goes en dat vind ik niet goed. Daarom kom ik hier om dat te vertellen”, begint de jongeman zijn speech.

Gezondheid
Maar ook drukt de jonge Aron de gemeenteraad met de neus op de feiten. Kinderen komen namelijk veel minder buiten en dat is volgens de achtjarige niet goed. “Stoepkrijt is goed voor kinderen, zo gaan ze meer buiten spelen”, vervolgt hij zijn toespraak. “Mijn broertje was een keer ziek en toen zei de dokter dat hij een vitamine D tekort had. Dat komt omdat hij te weinig buiten komt.”

Missie geslaagd
Met zijn overtuigende speech lijkt Aron de gemeenteraad overtuigd te hebben. De burgemeester van Goes liet weten dat Goes het landelijke verbod niet zal handhaven. Aron kan dus lekker gaan stoepkrijten!

Bron: Lindanieuws. Twitter. Beeld: Twitter.