Presentator Art Rooijakkers laat koningin Máxima blozen na flirterige grap 

Gelukkig kon de koningin er wel om lachen

Koningin Máxima had een aantal dagen geleden de eer om het schip Vox Amalia te dopen. Dit deed ze voor het baggerbedrijf Van Oord aan de Rotterdamse Wilhelminakade. Na de doop heette presentator Art Rooijakkers een welkomstpraatje en maakte daarbij een flirterige grap naar Máxima.

Wat vind jij van het grapje?

Vox Amalia

Hoewel de geruchten rondgingen dat de doop van het schip aan prinses Amalia zou worden overgedragen, kwam toch alleen haar moeder opdagen. Velen dachten dat dit het eerste officiële optreden van de vijftien jarige prinses zouden worden omdat de prinsessen Juliana en Beatrix en haar vader koning Willem-Alexander ook rond deze leeftijd hun eerste formele taak hadden. Zo opende prinses Beatrix op veertien jarige leeftijd in 1952 de Haagse miniatuurstad Madurodam en prins Willem-Alexander op zijn veertiende de Willemsbrug in Rotterdam. Dit deed hij samen met zijn moeder.

Doop

Koningin Máxima had de eer het schip Vox Amalia te dopen. “Ik doop u Vox Amalia en wens u en uw bemanning een behouden vaart”, zei de koningin vlak voordat ze het touw doorknipte waardoor een fles champagne tegen de boeg van het schip kletterde. Eerder doopte de koningin, toen ze nog prinses was, de Vox Máxima, ook een schip van Van Oord. Tevens beloofde Pieter van Oord, de CEO van het familiebedrijf, de koningin dat haar andere twee dochters, Alexia en Amalia, voor hun achttiende levensjaar ook een schip naar zich vernoemd krijgen.

Geintje

Na de doop van het schip luisterden alle aanwezigen naar een presentatie van Art Rooijakkers. Nadat de presentator de gasten welkom heette, kon hij het niet laten een grapje te maken naar de koningin. “Collega’s van Van Oord, van harte welkom. Leuk dat jullie hier allemaal zijn. Alhoewel ik denk dat wij het met z’n tweeën ook best gezellig zouden kunnen hebben, majesteit.” De koningin kon gelukkig wel lachen om de grap, net als de rest van de aanwezigen.

Bekijk het fragment hieronder.

 

Lees ook: Zien: koningin Máxima op de kiek met haar jongere zelf

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: De Stentor, Beau Monde | Beeld: RVD, Jeroen van der Meyde