Art Rooijakkers stopt als presentator van ‘Wie is de Mol?’: ‘Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk’

Art Rooijakkers

Art Rooijakkers is niet de mol!

Wie is de Mol? zal komend jaar niet gepresenteerd worden door Art Rooijakkers. De presentator gaat weg bij NPO, om zijn carrière te vervolgen bij mediabedrijf RTL. Dit maakte RTL vandaag bekend. 

Art vindt het tijd voor iets nieuws.

Overstap

Art presenteerde het uiterst populaire spelprogramma zes jaar lang. In die tijd won Wie is de Mol? de gouden televizierring. Art zelf heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging bij de commerciële zender: “Om het op zijn Brabants te zeggen: ik heb keiveel zin in het nieuwe avontuur bij RTL. Ik kijk terug op zeven mooie jaren bij AVROTROS, waar ik de omroep en de NPO heel dankbaar voor ben. Jaren waarin ik veel kansen heb gekregen, een paar keer goed op mijn bek ben gegaan, weer vrolijk ben opgestaan en ook successen heb gevierd. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.”

Spijtig

AVROTROS vindt het ‘ontzettend spijtig’ dat Art de overstap maakt. De omroep zegt hierover: “Het komt niet echt als een verrassing, want wij waren al een tijdje bezig met contractonderhandelingen. We hadden hem graag willen behouden, maar wij respecteren Art zijn keuze voor RTL. Daarnaast zijn wij hem dankbaar voor al het werk wat hij voor AVROTROS heeft gedaan en wensen hem veel succes bij RTL.”

Na de zomer zal Art te zien zijn bij RTL. Wie Wie is de Mol? nu gaat presenteren is vooralsnog onbekend.

Lees ook: Zanger Tim Knol woest op Giel Beelen om misplaatste grap

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NU.nl | Beeld: videostill AVROTROS