Astrid Holleeder bezocht Peter R. de Vries in ziekenhuis: ‘Heel dankbaar voor’

Holleeder

De zwaarbeveiligde Holleeder doet een boekje open over deze heftige periode

Gisteren zou Peter R. de Vries 65 jaar zijn geworden. Naar aanleiding daarvan gaf Astrid Holleeder een exclusief interview aan RTL Boulevard. Daarin vertelde ze onder meer dat ze de vermoorde misdaadjournalist in het ziekenhuis bezocht na de aanslag in juli. 

Sterke band

Astrid Holleeder wordt zo ernstig bedreigd, dat ze volledig anoniem door het leven gaat en zwaar beveiligd wordt. Sinds de moord op Cor van Hout, de man van haar zus Sonja en net als haar broer Willem een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken, in 2003 was ze goed bevriend met Peter R. de Vries. Peter zorgde na de dood van Van Hout voor diens kinderen en zo ontstond een sterke band met de zussen Holleeder. Hij heeft hen geholpen om naar het OM te stappen, belastend materiaal te verzamelen over Willem Holleeder en voor de rechter te getuigen.

Ziekenhuis

Astrid was als een van de eersten op de hoogte dat De Vries was neergeschoten in de binnenstad van Amsterdam. De twee belden vaak om elkaars veiligheid in de gaten te houden. Die bewuste avond kreeg ze een telefoontje van haar neef, die vertelde dat er iemand was neergeschoten in de Leidsestraat. Haar beveiliger wist dat het om Peter R. de Vries ging. In gesprek met RTL Boulevard vertelt Holleeder over deze heftige periode. “We hebben geluk gehad dat we Peter nog hebben mogen zien in het ziekenhuis”, zegt Astrid. “Daar zijn we heel dankbaar voor. Dat we hem nog een kus hebben gegeven. Toen hebben wij toch gehoopt dat hij er nog bovenop zou komen, juist omdat hij zo’n vechter was.”

Vuurwerk

Astrid was ook, samen met haar beveiligers, aanwezig op de uitvaart van De Vries in Carré. Dat noemt ze ‘een prachtig eerbetoon’. “Ik denk niet dat het mooier had kunnen zijn. Hartverwarmend om te zien hoeveel mensen om hem gegeven hebben.” Samen met haar familie zal ze voortaan vuurwerk afsteken op de verjaardag van de misdaadjournalist om hem te herdenken. Dat deden ze ook op de verjaardag van haar vermoorde zwager Cor van Hout. “De dood scheidt ons niet, we zijn voor altijd samen.”

Lees ook: Kijkers onder de indruk van eerbetoon Peter R. de Vries tijdens Televizier-Gala

Bron: NOS | Beeld: BrunoPress