Astrid Holleeder onthult in interview: “Ik heb spijt dat ik Willem niet heb vermoord”

‘Ik heb pas rust als hij dood is’

Astrid Holleeder vertelt in een interview met Trouw dat ze spijt heeft dat ze haar broer Willem Holleeder niet heeft vermoord. De advocate en schrijfster van onder andere het boek Judas leeft sinds 2015 -toen ze samen met haar zus Sonja en de ex van Willem een belastende verklaring aflegde- ondergedoken.

Willem Holleeder zou vanuit zijn cel te opdracht hebben gegeven de drie vrouwen plus Peter R. de Vries te vermoorden.

Doodvonnis
In een interview met Trouw vertelt Astrid over haar jeugd en over haar broer; de beruchte ‘knuffelcrimineel’ Willem Holleeder. Ze heeft er spijt van dat ze haar broer niet heeft vermoord: “De dood is namelijk veel humaner dan de rest van je leven opgesloten zitten. Wim heeft gezegd dat ik, vanwege mijn getuigenis tegen hem, als eerste moeten worden omgelegd.” Geen verrassing voor de advocate: “Ik wist dat ik mijn doodvonnis tekende.” 

Getuigenis
Toch hield deze wetenschap haar niet tegen: “Ik moest hem stoppen; hij had niet alleen opdracht gegeven voor de liquidatie van Cor (Cor van Hout, één van de ontvoerders van Freddy Heineken en diens chauffeur, red.) en vijf andere criminelen, maar had ook gedreigd Sonja’s kinderen te vermoorden.” Om haar broer achter de tralies te krijgen werkte Astrid Holleeder samen met justitie; ze nam gesprekken tussen haar en Willem op en legde ze een belastende verklaring tegen haar broer af.

‘Hij of ik’
Voor Astrid maakt het niet uit welke straf hij krijgt: “Wim zal pas rusten als ik dood ben. En ik heb pas rust als hij er niet meer is.” Volgens haar gaat het nu tussen haar en haar broer: “Het is hij of ik. Zo ziet Wim het ook. Misschien is een shoot-out wel de beste oplossing: wij samen in één ruimte en dat je dan na afloop ervan twee lijken kunt wegdragen. Dan heb je die langslepende rechtszaak ook niet meer nodig. Dan is het gewoon allemaal in één keer afgelopen.”

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak begint op 5 februari.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Trouw, via Blendle | Beeld: Instagram