Heb jij een auto van voor 2000? Je zal een stuk duurder uit zijn door deze maatregel!

Heb jij een auto van voor 2000? Dan zal deze maatregel je veel geld gaan kosten

In 2020 wil de Europese Unie alle Euro95 benzine vervangen hebben door een schonere versie. Deze benzine is voor minimaal tien procent aangelegd met bio-ethanol. Dit is een vorm van bio-energie en moet de auto’s een stuk schoner maken. Dit klinkt allemaal heel positief en dat is het ook, tenzij je een oude auto rijdt.

Die brandstofsystemen van vrijwel alle auto’s die een bouwjaar van voor 2000 hebben, zullen beschadigd worden door de nieuwe brandstof. Bijna 800.000 automobilisten zullen de dupe zijn van de invoering van deze nieuwe vorm van brandstof. Als vervanger moeten ze dan uitwijken naar V-power (Shell), Ultimate (BP) en Excellium (Total). Dit scheelt per tankbeurt een flink bedrag en dit kan op jaarbasis echt een verschil maken.

Door deze maatregel kopen mensen massaal nieuwe auto’s. De verkoop van nieuwe Volkswagens is dit jaar alleen al gestegen met 11 procent. Helaas krijgen bezitters van oude auto’s bij reguliere garages bijna niks meer voor hun oude auto’s. Gelukkig zijn er wel websites die oudere auto’s kopen en vaak een hoger bedrag bieden. Zo kan een nieuwe auto kopen toch nog wat voordelig worden. Wil je weten hoeveel jouw oude auto nog waard is? Kijk dan bijvoorbeeld eens op wijkopenautos.nl.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: De Telegraaf, Autoweek, Shell, Total, BP, Wijkopenauto’s