Autoruiten niet goed gekrabd? Dan riskeer je 380 euro boete

autoruiten
Zorg ervoor dat je autoruiten ijsvrij zijn

Het is koud, wat betekent dat we ’s ochtends massaal onze autoruiten staan te krabben. Dit kost even tijd, iets waar je helemaal niet op zit te wachten zo vroeg in de ochtend. Maar neem er voortaan toch rustig de tijd voor, want als je autoruiten niet goed genoeg gekrabd zijn, kan dat een boete van 380 euro opleveren en dat is zonde van je geld.

Goed zicht staat altijd voorop.

Levensgevaarlijk

Er zijn deze ochtend al meerdere mensen bekeurd omdat ze hun autoruiten niet of niet voldoende ijsvrij hadden gemaakt. Slecht krabben maakt je zo 380 euro lichter, vooral omdat agenten er nu extra goed op letten. Wijkagent Withag zegt tegen RTL Nieuws: “Goed zicht is van levensbelang als je autorijdt. Denk aan die schoolgaande kinderen. Je moet er niet aan denken als je er eentje over het hoofd ziet.”

Controles

Er zullen strenge controles zijn deze komende dagen, maar dat zou niet de reden moeten zijn waarom je je autoruiten goed schoonkrabt. Het is levensgevaarlijk voor jou en je medemensen om zonder goed zicht de weg op te gaan. De autoruiten moeten namelijk volledig ijsvrij zijn en ook de spiegels moeten schoongemaakt worden. Een klein vierkantje of vlak is niet voldoende. IJzige ruiten levert je 240 euro boete op, zijn je spiegels niet ijsvrij dan kost dat nog eens 140 euro extra. Het is een hoge boete, maar agenten vinden het van groot belang dat automobilisten de verantwoordelijkheid nemen om veilig de weg op te gaan. Ook als je maar een klein stukje hoeft te rijden, je ziet door ijzige autoruiten gauw iemand of iets over het hoofd.

Lees ook: Glad op de weg: morgen valt tot wel 5 centimeter sneeuw

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pxhere

Array