Avondvierdaagse moet rookvrij worden: “Roken op een kinderfestijn klopt niet”

Avondvierdaagse rookvrij, mee eens?

Roken op het schoolplein, in de auto met kinderen of op een overvol terras als er een kind naast je zit: dat doe je niet. Bepaalde organisaties vinden dat dit ook moet gelden voor roken tijdens de avondvierdaagse. Want roken tijdens een kinderfestijn, dat kan toch niet?

Rookvrij
Het is de week van de avondvierdaagse: van 29 mei tot 2 juni zullen kinderen door het hele land gaan wandelen. Op verschillende plekken zijn lokale organisaties van mening dat de avondvierdaagse rookvrij moet zijn. De eerste rookvrije avondvierdaagse is in mei al gehouden in Kloosterhaar. De organisatie zegt dat niet roken de kinderen moet meegeven dat het ‘niet hoort’ en dat het niet vanzelfsprekend is.

Reacties
Ook in Biddinghuizen wilde men dat de kinderen konden genieten van een rookvrije wandeltocht. De organisatie plaatste daarom na de eerste wandelavond een oproep op de website en de deelnemende scholen werden ingelicht. De reacties waren gemengd; waar sommige ouders het niet meer dan logisch vonden, reageerden andere ouders defensief: “Als het zo moet, dan stop ik.”

Wat vind jij van de oproep om even niet te roken tijdens de avondvierdaagse?

Bron: RTL | Beeld: Pixabay