Baby-eekhoorntjes gered nadat nest is verwoest door bomenkap

De vier pasgeboren eekhoorntjes vielen uit de boom nadat deze werd omgepakt

Bij het omzagen van een boom ging onlangs wat mis: het huisje van vier baby-eekhoorntjes bleek hier namelijk in gevestigd te zijn. De eekhoorntjes kwamen allemaal op de grond terecht en hun kans op overleven leek erg klein.

De piepkleine baby-eekhoorntjes wogen allemaal maar rond de 25 gram.

Revalidatiecentrum
De Dierenbescherming kwam meteen in actie toen een melding binnenkwam over vier pasgeboren eekhoorntjes die op de grond waren gevallen, hun moeder had ze in de steek gelaten. De beestjes werden meteen door de dierenambulance overgebracht naar het Vogel-revalidatiecentrum in Zundert, hier gingen de 25 gram-wegende baby’s direct de couveuse in.

Voeden
Een intensieve periode van voeden brak daarna aan voor het revalidatiecentrum. De dieren werden tien keer per dag gevoed met een 1 milliliter spuitje waarop een speentje zat. Zo konden de jonge eekhoorntjes zich niet verslikken in de voeding. Ondanks de goede zorgen van het centrum heeft een van de eekhoorntjes het niet gered.

Vrijlaten
Inmiddels hebben de eekhoorntjes een aantal maanden in het revalidatiecentrum doorgebracht en gaat het een stuk beter met ze. Ze kunnen klauteren en hoeven niet meer gevoed te worden: eten doen ze nu zelf. Binnenkort worden de beestjes weer vrijgelaten in de natuur.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Dierenambulance