Bachelorette-deelnemer onthult: ‘Dit was nep in het programma’

Deelnemer De Bachelorette onthult wat er nep was in het realityprogramma

Het realityprogramma De Bachelorette was een enorme hit. Toch lijkt het programma – wellicht niet heel verrassend – niet geheel authentiek te zijn. Zo meldt oud-deelnemer Joep Honcoop (25). Volgens hem werden gesprekken gestuurd en speelde ook Gaby Blaaser een rol. 

Poppenkast

Joep onthult in een gesprek met lokale nieuwssite Cranendonck24 dat de show af en toe een poppenkast was. De vroege afvaller zegt dat hij goed doorhad welke deelnemers meededen voor de 15 minutes of fame. “Deze deden zich net even wat anders of opvallender voor wanneer de camera’s draaiden en ze smeerden net even wat extra olie op de spieren.” Joep maakt duidelijk dat dat niet voor hem gold.

Gaby speelde rol

Niet alleen veel deelnemers, maar ook Gaby zelf speelde volgens Joep een rol. “We hadden leuke gesprekken als de camera’s niet draaiden, maar zo gauw als deze weer aangingen, werd het gesprek gemaakter en meer gestuurd”, vertelt hij. “Dat is tv. Anders kijken mensen niet.”

Sensatie

Joep vertelt verder dat de gesprekken door de productie werden gestuurd om voor meer sensatie te zorgen. Gaby ging daar volgens de oud-deelnemer ook in mee. “Zij is in het dagelijks leven natuurlijk ook actrice en presentatrice. Ik vond dat zelf niet altijd oprecht overkomen.” Joep vond Gaby een beetje gemaakt overkomen. “Alsof het ‘werk’ voor haar was. Voor mijzelf ging dat niet op. Ik wilde geen beter beeld van mezelf laten zien dan ik ben. Ook niet voor leukere tv.”

De Bachelorette

In het realityprogramma De Bachelorette streden achttien vrijgezellen om het hart van realityster Gaby voor zich te winnen. Uiteindelijk werd Joey van Herle door Gaby gekozen als winnaar, al was de romance van korte duur. Na thuiskomst ging het contact door de coronacrisis via de digitale weg, waardoor de realityster al snel doorhad dat ze niet echt verliefd op Joey was. Het bleek meer een vakantieliefde te zijn. “Hij was alles wat ik wilde… in Zuid-Afrika.”

Lees meer: Wat goéééd: Maxime Meiland komt met eigen realityserie

Bron: Shownieuws | Beeld: ANP KIPPA Evert Elzinga