Bah: dít is de smerigste plek in het openbaar vervoer

openbaar vervoer

Je moet hier maar niet te lang bij stilstaan…

Als je regelmatig met het openbaar vervoer reist, kan het maar zo dat je op een stoel neerploft die nog warm is van de vorige passagier. Dat drukt je maar weer mooi met de neus op het feit dat jij niet de enige bent die gebruik maakt van de bus, de trein, de metro of de tram, maar ook tig anderen gebruiken dit vervoersmiddel. En ja, daar komen veel bacteriën bij om de hoek kijken.

Het OV niet meer nemen is helaas geen optie.

Bacteriën 
Een paar bacteriën zijn natuurlijk helemaal niet slecht voor het immuunsysteem, maar de groten getale die krioelen in het openbaar vervoer zijn wel heel wat anders. Als we aan deze bacteriën denken, denken we vaak aan die paal waar je je aan kunt vasthouden in de bus of tram wanneer er geen zitplekken meer zijn, maar dit blijkt dus helemaal niet het smerigste in de bus of tram te zijn.

Smerig
Die metalen palen bevatten dus helemaal niet zoveel bacteriën. Oké, er worden best wat bacteriën afgegeven aan die paal, maar niet veel bacteriën blijven in leven op roestvrij staal. Goed, dat scheelt. Wat dan het smerigste is? De bankjes waar je op kunt zitten wanneer je op de bus, tram of trein wacht. Microbioloog Susan Perkins vertelt aan PureWow dat deze bankjes de vieste plek zijn. Tenminste, wanneer ze van hout zijn gemaakt. Bacteriën blijven hier makkelijker in hangen. Schrale troost: de meeste wachtbankjes in Nederland zijn gelukkig niet van hout.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Pixabay 

Array