Woordvoerder Samantha de Jong: ‘Barbie is uit het raam gevallen, niet gesprongen’

De woordvoerder van Barbie zorgt voor verheldering

Dinsdag waren Barbie-fans in rep en roer. De reality-ster werd afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze uit het raam viel. Vermoed werd dat het om een zelfmoordpoging ging, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

De woordvoerder stelt dat er absoluut geen drugs in het spel waren.

Psychose

Aan Shownieuws heeft de woordvoerder van Barbie voor verheldering gezorgd rondom de vermeende zelfmoordpoging van afgelopen dinsdag. Verscheidene media berichtten dat de blondine vermoedelijk opnieuw zelfmoord had gepleegd, maar Samantha’s woordvoerder wil benadrukken dat dit -in tegenstelling tot wat omstanders beweerden- echt niet het geval is. Hij vertelt dat Barbie uit het raam is gevallen en niet gesprongen. De woordvoerder vertelt dat de 28-jarige een psychose heeft gekregen van de hitte in combinatie met haar medicatie.

Pottenkijkers

Barbie werd naar het ziekenhuis gebracht en een scan die daar werd gemaakt wijst uit dat Barbie geen lichamelijk letsel heeft overgehouden. Inmiddels is ze uit het ziekenhuis ontslagen. Ze verliet het ziekenhuis volgens de woordvoerder erg snel omdat er in het ziekenhuis alsnog veel pottenkijkers en vervelende mensen kwamen. Barbie is overgebracht naar een kliniek waar ze tot rust kan komen. Veel laat de woordvoerder niet los over de instelling, maar hij wil wederom benadrukken dat het geen kliniek is voor mensen met alcohol- of drugsproblemen.

Rust

Zowel Samantha’s woordvoerder als haar ex-man Michael van der Plas willen nu graag rust voor Samantha. De familie van Barbie gaat zich er voorlopig op richten dat ze de rust krijgt die ze nodig heeft. Michael vraagt hier zelf extra aandacht voor door een bericht te plaatsen op Instagram waarin hij aan alle mensen vraagt om na te denken voor ze handelen: “Wees een beetje mild met je woorden mensen over hoe en wat, en wees lief voor elkaar.”

Geen woorden voor Ga zo met de auto onderweg naar Nederland om dezelfde trieste reden als eerder. Het is spijtig wat er allemaal gebeurd is al weten we nog helemaal niet zeker wát er allemaal gaande was. Hoe dan ook, je moet wel goed in de war zijn om dit te doen en ik kan alleen maar hopen dat het goed zal komen en dat de juiste mensen liefde, wijsheid en herstel bieden. Ik hoor en lees van alles maar hou me buiten de discussie. Als vader gaat nu mijn eerste prioriteit uit naar de veiligheid van mijn kinderen en vooral: rust en afleiding. Nu al vanuit Spanje en straks in NL helemaal komen de gesprekken met instanties en deskundigen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wat ik wil maar ook wat de kinderen fijn vinden. Op basis daarvan zal gehandeld worden. Naomi en ik zijn er klaar voor om er open in te gaan en datgene te doen wat het beste is voor de kinderen. Met deze update wilde ik ook voor onszelf een beetje rust creëren en niet vooruit te lopen op de zaken. Wees een beetje mild met je woorden mensen over hoe en wat, en wees lief voor elkaar. Groeten, Mike en Naomi

Een bericht gedeeld door Michael van der Plas (@michaelvanderplas) op

Bron: Show | Beeld: Videostill