Bas Smit haalt in een dag 23.000 euro op voor Stichting Ambulance Wens

De oprichter van deze stichting is onlangs overleden

Oprichter van Stichting Ambulance Wens, Kees Veldboer, is afgelopen maandag plotseling overleden aan een hartstilstand. Dit verschrikkelijke nieuws raakte Bas Smit enorm, dus hij besloot in actie te komen. Samen met zijn Instagramvolgers heeft hij dan ook een enorm geldbedrag voor de stichting opgehaald. 

Tikkies

Bas Smit had grote bewondering voor Veldboer, die hij “de grootste held” noemde. Hij is dan ook enorm geschrokken van het nieuws dat maandag naar buiten kwam en besloot in actie te komen. Ook zijn Instagramvolgers wilden iets betekenen voor de stichting en doneerden massaal geld via een Tikkie. “Echt zo mooi, door jullie donaties en Tikkies is er in een dag al €23.939 binnengekomen bij Stichting Ambulance Wens”, laat Bas weten in zijn stories. “Namens de familie van Kees en alle 270 vrijwilligers zo mega bedankt”, sluit hij af met een aantal hartjes.

Hartstilstand

Kees Veldboer is maandag overleden aan een hartstilstand, hij werd slechts 62 jaar. Bas Smit blikte eerder deze week al terug op het prachtige werk dat deze man heeft verricht. “Kees is letterlijk en figuurlijk de grootste held die ik in m’n leven ontmoet heb”, schrijft hij bij een foto van Nicolette (van Dam, red.) en Kees. “Deze man die niks te gek vond, liet met zijn team duizenden wensen per jaar uitkomen van mensen die niet lang meer hadden. Al wilde je voor je dood nog dat ene biefstukje eten in Noorwegen of die ontmoeting met die ene artiest, Kees regelde het. Altijd.”

“Intens verdrietig voor Ineke, zijn kinderen en het team die dag in dag uit zo hard knokken voor talloze patiënten”, gaat Bas verder. Over de hele wereld werd zijn geweldige werk geëerd en gekopieerd. Deze man werkte dag en nacht, dacht nooit aan zichzelf en nu is-ie niet meer.”

Werk gaat door

Toch gaat het werk gewoon door en blijft de stichting wensen in vervulling laten komen. “Zoals Kees dat zou willen”, aldus Bas. Hij is dan ook blij dat hij de stichting onlangs flink heeft gesteund met de hilarische Surströmming-challenge. “Zo’n dankbaar mens. Hoop dat we met elkaar nog zoveel van deze geweldige mensen kunnen supporten en iedere dag weer veel wensen uit kunnen laten komen”, sluit Bas zijn bericht af. Met dit gigantische geldbedrag kunnen vast en zeker weer een aantal prachtige wensen in vervulling gaan.

Lees ook: Nicolette van Dam en Bas Smit delen verdrietig nieuws: ‘Ben er stil van’

Bron: Instagram Stories Bas Smit | Beeld: Brunopress