Ook Beau van Erven Dorens kreeg oneerbaar verzoek van Job Gosschalk: ‘Hij vroeg me mijn broek uit te trekken’

“De foto’s wilde hij verkopen”

Presentator Beau van Erven Dorens vertelt in een uitzending van RTL Boulevard dat hij in de beginjaren van zijn carrière een oneerbaar verzoek heeft gekregen van Job Gosschalk toen hij bij de voormalig castingdirecteur thuis was. 

“Ik ben geen acteur, maar ik moet die mensen steunen.”

Zakelijke banden

In de uitzending vertelde de presentator dat hij boos is dat Kemna Casting nog steeds niet alle zakelijke banden met Gosschalk heeft verbroken nadat tientallen acteurs een boekje open hebben gedaan over wat hen is overkomen: “Deze mensen hebben hun vertrouwen aan ons gegeven. Er is daarna niets mee gebeurd.” Beau wilde eerst niet op de voorgrond treden, maar besloot toch zijn verhaal te delen om zijn steun te betuigen aan alle andere slachtoffers van de seksuele intimidatie van Gosschalk.

Ongewenst verzoek

“Ik heb in 1994 tegenover hem gestaan en toen heeft hij gezegd: Beau, misschien is het een goed idee als jij je broek uittrekt, want dan kan ik die foto’s in Duitsland verkopen. Hier is de camera, en hier is een dikke map met acteurs die je voor zijn gegaan. Toen alles in november naar buiten kwam, dacht ik: Jezus, al die tijd heeft dit roofdier hieraan gewerkt,” zegt Beau. Twee dagen geleden maakte ook presentator Arie Boomsma bekend seksueel geïntimideerd te zijn door Gosschalk. Hij kreeg een oneerbaar verzoek, wees dit af en bleef ondanks alles toch verbonden aan Gosschalk: “We deden daarna nog een aantal projecten samen.”

Lees ook: Uitbehandelde Sjoukje Hooymaayer (77) schrijft persoonlijke brief: ‘Het leven moet gevierd worden’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: NU.nl | Beeld: videostill